Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Maxus gör årets mest udda rekrytering

Publicerad: 12 Maj 2017, 08:33
Uppdaterad: 12 Maj 2017, 14:24

Kims chef, Jim Kollevik, creative engineer på Maxus.

"Eftersom löneanspråken var blygsamma så kom vi överens direkt" – så presenteras den nya kollegan.


Ämnen i artikeln:

MaxusAI

Mediebyrån Maxus har gått ut med kanske årets mest udda rekryteringsnyhet.

I ett pressmeddelande skriver mediebyrån att man forsätter att investera i data och tech och att man nu har funnit en kandidat. –  Vi blev förtjusta i Kim direkt och eftersom löneanspråken var blygsamma så kom vi överens direkt, kommenterar Martin Hugosson, vd på Maxus Sverige.

Martin Hugosson fortsätter med att beskriva vilken bra rekrytering den här Kim är. Hen glömmer inte saker, gör inga slarvfel och har inget emot repetativa uppgifter. Däremot tar Kim inte egna initiativ och kan ännu inte klockan eller datum.

Det är helt klart något som inte stämmer med den här rekryteringen.

Martin Hugosson, vd på Maxus, vem är egentligen den här "Kim"?– Kim är vår första robot här på kontoret, säger han när Dagens Media ringer upp.

– Idag jobbar Kim med insamling av data, primärt digital data från digitala medier. Kim sammanställer det som research- och datateamet har bett om. Det är den typen av data som vi hanterar i realtid varje dag och som vi behöver samla in frekvent, säger Martin Hugosson och fortsätter:

– Det är väldigt repetativ och små marginaler så det är viktigt att det blir rätt, därför är Kim bra för det här jobbet. Kim gör allt helt rätt utan att klaga, sammanställer allt och skickat det vidare till teamen.

Hur länge har "Kim" jobbat på kontoret?– Det här blir andra veckan.Tanken är att roboten "Kim" inom kort ska exporteras inom Maxus nätverk.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MaxusAI

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.