lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Massiv bojkott mot Fox-program

Publicerad: 6 april 2017, 06:58
Uppdaterad: 6 april 2017, 07:42

Bill O'Reilly. Foto: Skärmdump från "The O’Reilly Factor"

Över 30 annonsörer har dragit tillbaka sina annonser, eller överväger starkt att dra tillbaka sina annonser, från det amerikanska tv-programmet "The O’Reilly Factor" som ingår i Fox News. Samtidigt backas Bill O'Reilly av president Donald Trump.

Ämnen i artikeln:

Fox News

HF


Anledningen är att "The O'Reilly Factors programledare Bill O'Reilly varit under granskning för fem fall av sexuella trakasserier som New York Times har avslöjat, skriver Adweek.

Enligt en rapport så betalade Bill O'Reilly, och företaget som han jobbar för, runt 13 miljoner dollar för att nå förlikning i fallen. Kvinnorna som har anklagat Bill O'Reilly för sexuella trakasserier har antingen jobbat med honom eller medverkat i hans show.

Minst tio annonsörer har stoppat sin annonsering i nuläget men mediebyråchefer som Adweek talat med menar på att antalet annonsörer som drar tillbaka sina annonser kommer att öka.

– Det är nästan ingen mening för någon att stanna kvar i showen nu. För nationella varumärken är det här just en sådan sak som innebär för mycket trubbel, säger en högt uppsatt person på en stor mediebyrå till Adweek.

President Donald Trump har i en intervju med The New York Times sagt att han inte tycker att Bill O'Reilly gjort något fel och att han inte borde ha betalat ut pengar för förlikning i fallen.

Mercedez-Benz var den annonsör som först stoppade sina annonser och kallade anklagelserna mot Bill O'Reilly för "störande med tanke på betydelsen av kvinnor i varje del av vår verksamhet, vi tycker inte att detta är en bra miljö att annonsera våra produkter i just nu".

Annonsörer som har stoppat sina annonser:

Mercedes-Benz, BMW, Hyundai, Mitsubishi, Subaru, Lexus, Carfax, TrueCar, GlaxoSmithKline, Sanofi (creator of Gold Bond and ACT mouthwash), Advil, Bayer, Credit Karma, The Wonderful Company, Coldwell Banker, the Society for Human Resource Management, Wayfair, Orkin, Constant Contact, UNTUCKit, Ainsworth Pet Nutrition, T. Rowe Price, Allstate, Esurance och Amica Insurance.

Annonsörer som kommer stoppa sina annonser:

H&R Block, WeatherTech, BambooHR, Jenny Craig, Ancestry, Old Dominion Freight Line, Legal Zoom, Vision Works, Invisalign, Pacific Life, Stanley Steemer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev