Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Mårten Lyth blir ny kommunikationsdirektör på Spendrups

Publicerad: 19 april 2016, 08:51
Uppdaterad: 19 april 2016, 08:59

Mårten Lyth.

Mårten Lyth lämnar JKL för att utveckla Spendrups varumärkesplattform. "Det finns en nyfikenhet och entreprenörsanda där", säger han om bolaget.

Ämnen i artikeln:

Spendrups

AT


Mårten Lyth kommer som kommunikationsdirektör på Spendrups att ha ett övergripande strategiskt ansvar för Spendrupskoncernens interna och externa kommunikation gällande varumärket Spendrups Bryggeri.

I det ansvaret ingår bland annat att vidareutveckla och implementera Sprendrups varumärkesplattform och kommunikationsarbete.

– Det känns verkligen roligt att få det här uppdraget, dels på grund av att jag personligen tycker att mat- och dryckesbranschen är väldigt spännande, men också då jag under processen lärt känna Spendrups som ett väldigt spännande bolag, som inte bara förvaltar, utan även är öppet för utveckling. Det finns en nyfikenhet och entreprenörsanda där, säger Mårten Lyth till Dagens Media.

Vad hoppas du kunna åstadkomma i rollen?

– Spendrups har genomfört en stor utveckling under de senaste åren, men det har skett lite i det tysta. När jag nu fått kika in i bolaget har jag upptäckt att det finns en hel sagobok där som ingen har öppnat. Jag hoppas kunna lyfta fram och förmedla bolagets historia, men även vad man gör just nu och framåt vad gäller exempelvis produktutveckling och hållbarhet.

Mårten Lyth har en lång bakgrund inom kommunikation, opinionsbildning och varumärkesfrågor.

Han kommer närmast från rollen som ansvarig för företagskommunikation på JKL Group där han lett uppdrag kring reputation management, organisationsutveckling och opinionsbildning inom offentlig och privat verksamhet.

Tidigare har Mårten Lyth även varit vd för pr-byrån MSL, kommunikationsdirektör på Bonnier AB samt kundansvarig projektledare på reklambyrån Storåkers McCann.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev