onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Widespace om förlusten av Bonnier Tidskrifter

Publicerad: 22 september 2016, 08:44

UPPDATERAD. Bonnier Tidskrifter säger upp avtalet med mobilnätverket Widespace. Enligt bolagets vd Patrik Fagerlund påverkar det dock inte Widespace räckvidd nämnvärt i Sverige – däremot skiftar man fokus mot att bli mer av ett teknikbolag.

Ämnen i artikeln:

WidespaceBonnier TidskrifterBonnierBonnier News

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Brytningen med Widespace är en följd av flera omstruktureringar som skett hos Bonnier Tidskrifter, för att möta annonsörernas totala behov och för att ytterligare öka effektiviteten.

– Vi är glada och stolta över att kunna säga att våra starka titlar verkligen hittat till våra läsare i mobilen. Självklart skiljer sig talen åt mellan titlarna men samtliga har idag över 50 procent av sin trafik från mobila plattformar. För oss är det då naturligt att knyta försäljningen av mobilannonsering närmare oss. Vi kommer självklart sälja detta med egen säljkår, men vi vet att många kunder också enkelt vill köpa den otroliga räckvidd som Bonnier totalt kan erbjuda. Därför är det Bonnier Ad Network som är vår försäljningskanal för räckviddsförsäljning framöver, säger Bonnier Tidskrifters försäljningsdirektör Andreas Sandin i ett pressmeddelande.

I december förra året bröt även Bonnier News Sales med Widespace.

Patrik Fagerlund, vd på Widespace, säger till Dagens Media att han förstår logiken bakom Bonnier Tidskrifters beslut.

– Vi har haft en bra relation med Bonnier Tidskrifter och hjälpt dem bygga sin mobila affär. Jag har dock full förståelse för att man tagit beslutet att konsolidera. Mobila mediamarknaden utvecklas fortfarande och mycket sker. För vår del innebär det ett fokus på att bli mer av ett teknikbolag.

I Widespaces uppstart 2007 utvecklade man en teknik för programmatiska annonsköp. Då var marknaden inte mogen och intresset litet, enligt Patrik Fagerlund.

– Följaktligen började vi sälja media själva med stöd av vår teknik, vilket vi fortsatt med. Tidigare i år inledde vi omställningen mot en modell där vi säljer mer och mer teknik för varumärkesannonsering direkt till publicister och byråer, det ligger helt i linje med skiftet mot en programmatisk medievärld. Vägen vi är inne på nu är den vi ser som mest intressant, vi är på väg att bli det ville vara från början, teknikbolag som erbjuder tekniska mobila plattformar. Vi fortsätter självklart parallellt att sälja mobilannonsering traditionellt, vi är bra på det och det ger oss möjlighet att vässa vår teknik. Att Bonnier Tidskrifter avslutar samarbetet påverkar inte vår räckvidd nämnvärt i Sverige, avslutar han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev