Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

UPPDATERAD: Kantar Sifo säljer målgrupper för programmatic

Publicerad: 27 november 2018, 06:58
Uppdaterad: 27 november 2018, 09:50

Kantar Sifo öppnar upp dörren till programmatiska köp i nytt samarbete med Nordic Data Resources och Adform.


Ämnen i artikeln:

ProgrammaticOrvesto

Från och med idag börjar Kantar Sifo sälja sina målgrupper för programmatiska köp hos Adform, det genom ett samarbete med Nordic Data Resources.  

Inledningsvis kommer data från Orvesto Konsument och Forbruker & Media/Index Danmark göras tillgänglig via Adform men Kantar Sifo öppnar även upp för att göra datan tillgänglig via andra plattformar framöver. 

I samband med detta rullas även ett sextiotal nya segment ut för marknaden. Det kommer även gå att skapa egna segment. 

– Vi har sett att den programmatiska världen har mycket data men den är ofta obrandad och det är oklar vart den kommer ifrån. Ett annat problem i kommunikationsbranschen är att olika delar på mediebyråerna jobbar på olika sätt. Trading desk sitter i en värld medan exempelvis projektledare och strateger pratar i en annan värld. Det vi har gjort är att skapa ett gemensamt språk kring segment och målgrupper, säger Peter Callius affärsområdeschef för media på Kantar Sifo, till Dagens Media och fortsätter:

– Egentligen skapar vi förutsättningar för företag att utgå från samma segment i hela sin resa, från konsumentinsikter, mediestrategi och in i programmatiska köpen. Rent praktiskt innebär det att mediebyråerna kan ha samma språk igenom hela kommunikationsprocessen. 

Hur har reaktionerna från marknaden sett ut?

– Väldigt positiv och entusiastisk. Det finns många parametrar i detta. Vi klarar av att göra ett bättre arbete i reklambranschen men det handlar också om den mänskliga aspekten, att vi pratar samma språk. Då sparar vi fruktansvärt mycket tid. Det blir dessutom möjligt att utvärde reklam och kampanjeffekt på ett bättre sätt. 

 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ProgrammaticOrvesto

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News