fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Tyra Sjöstedts förlorar ensamrätt till varumärke

Publicerad: 14 oktober 2016, 12:29

UPPDATERAD. Bloggaren Tyra Sjöstedts godkännande av varumärket "Star Rider" upphävs av Patent- och registreringsverket eftersom det redan ett varumärke registrerat på "Star Rider".

Ämnen i artikeln:

BloggarePRV

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Bloggaren Tyra Sjöstedt som säljer ridkläder har ansökt om att sälja ridkläder under märket "Star Rider" – något som patent- och registreringsverket (PRV) först godkände.

Efter att ett godkännande från verket offentliggörs är det möjligt för andra aktörer att inom tre månader komma med invändningar mot registreringen – något som spelbolaget Star Stable Entertainment AB gjort.

Star Stable Entertainment AB har nämligen sedan innan ett äldre EU-varumärke vid namn "Star Rider" registrerat för just sport- och idrottsaktiviteter.

Eftersom spelbolaget var först med registreringen av varumärket "Star Rider" har PRV beslutat att upphäva Tyra Sjöstedts möjlighet till ensamrätt av varumärket. Det hindrar dock inte Tyra Sjöstedts till att använda varumärket helt och hållet.

Men bloggarens användning av varumärket kan riskeras att stoppas om Star Stable Entertainment AB menar att Tyra Sjöstedts gör intrång i deras varumärkesregistrering – det är i så fall något som Patent- och marknadsdomstolen tar ställning till.

Tyra Sjöstedt har fortfarande möjlighet att överklaga PRV:s beslut om upphävning av ensamrätt

Tidigare i denna artikel stod det felaktigt att bloggaren Tyra Sjöstedt och hennes bolag stoppas av Patent- och registreringsverket (PRV) från att sälja ridkläder under varumärket "Star Rider".

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev