Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Tourn startar e-sportbolag

Publicerad: 31 juli 2019, 06:20

Robin Stenman är vd på Tourn.

Nya bolaget Charge ska hjälpa gamers med samarbeten och management. Ambitionen är att nå e-sportare världen över.


Ämnen i artikeln:

Tourne-sport

Nya bolaget Charge kommer att grunda sig på en plattform som hjälper e-sportare med allt ifrån löner till e-sports-organisationer, skatter, fakturering och kommersiella samarbeten. Bolaget ska också jobba med management åt större e-sportsprofiler.

Målet är att skala upp så att gamers världen över börjar använda den automatiserade plattformen, skriver It-retail. 

Tourn, som i fem års tid jobbat med influencers på ett liknande sätt, kommer att äga 70 procent av rösterna och 45 procent av kapitalet i nya bolaget. 

Involverade i Charge är även e-sportprofilerna Fidan Gutaj och Daniel Samuelsson, som senast kommer från G-Loot och innan det ESL. Med deras nätverk får bolaget hjälp att nå samtliga viktiga aktörer och spelare inom branschen. Som managers representerar de i dagsläget e-sportproffs som Friberg, Martincreek, Grux, Tickeling och Noizeeh.

Bolaget har även knutit till sig Nojd Ou, som arbetat med marknadsföring för e-sport och spelföretag som ESL, Razer och Steelseries.

Dagens Media har sökt Tourns vd Robin Stenman.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Tourne-sport

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News