onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Svenskt innovationcenter öppnar i New York

Publicerad: 31 maj 2018, 07:43

Anna Throne-Holst, vd för SACCNY och Patrick Mesterton, Epicenters vd och medgrundare.

Svensk-Amerikanska Handelskammaren går samman med Epicenter inför lanseringen av Gateway, en fysisk mötesplats för svenska och amerikanska tillväxtföretag och internationella storbolag i New York.


Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York (SACCNY) har verkat på den amerikanska marknaden sedan 1906 och har länge agerat som en mötesplats för det svenska och amerikanska näringslivet.

Under de senaste åren har behovet för en bredare mötesplats för svenska företag och entreprenörer i USA vuxit. Med bakgrund av det startade man initativet Gateway, med syfte att skapa möjligheter för dessa aktörer att mötas, växa och initiera partnerskap.

I ett pressmeddelande skriver man att Gateway blir ett ekosystem där företag och entreprenörer kan utbyta erfarenheter och kunskap om den amerikanska marknaden och de utmaningar som följer med en utlandssatsning.

SACCNY kommer att samarbeta med Epicenter, som gjort sig känd som en mötesarena för digital innovation och som bland annat finns i hjärtat av Stockholm city.

Gateway kommer erbjuda tjänster såsom innovationslabb, matchmaking, accelerationsprogram, kompetensutveckling inom företagsinnovation samt flexibla arbetsplatser. Plattformen erbjuder även konferens-, event- och kontorsytor. Ett flertal representanter från det svenska näringslivet står bakom och stöttar initiativet.

Anna Throne-Holst, vd för SACCNY, har arbetat med initaitivet sedan hon tillträde posten för ett år sedan, och säger i pressmeddelandet att hon har sett ett stort behov av en plattform som Gateway.

– Tanken är att Gateway ska fylla flera funktioner: erbjuda en fördelaktig ingång på den amerikanska marknaden för internationaliserande scaleupbolag, innovationsstöd och processmetodik för storföretag samt agera megafon mot amerikanska investerare, entreprenörer, företag och talanger att få upp intresset för Sverige. Allt detta i en innovativ miljö helt utformad i svensk design. I uppdraget att förverkliga dessa funktioner hade vi inte kunnat be om en bättre samarbetspartner än Epicenter.

Epicenters VD och medgrundare, Patrick Mesterton:

– Vi ser partnerskapet med SACCNY som en enorm möjlighet för våra medlemmar att växa och utvecklas. Östkusten och New York börjar komma ikapp Silicon Valley som en av världens ledanden tech-hubbar. Etableringen i New York ger alla våra Epicenter medlemmar en kreativ arena för digital innovation, en landningsbana och en mängd synergieffekter för att skapa nya, spännande affärer i USA.

Förhandling av kontrakt för den centralt belägna lokalen på Manhattan i New York är i slutskedet och plattformen beräknas öppna sina dörrar för de första medlemmarna i september 2018.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev