onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Phyron ska revolutionera e-handeln med videoannonsering

Publicerad: 2 maj 2019, 12:03

Svenska Phyron lanserar tjänst som automatiserar videoproduktion för näthandlare: ”Intresset har varit helt enormt”, säger försäljningschefen Per Laredius.

Ämnen i artikeln:

e-handel

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Stockholmsbaserade Phyron lanserar en ny mjukvara för att samla in och transformera data, logotyper, fotografier och illustrationer till unika videos för hela produktsortimentet. 

Resultatet blir automatiskt gjorde produktvideos klara att användas i onlinebutiken, och inom kort, i email-kampanjer, sociala medier och displayannonser. Bolaget har hittils tecknat avtal med Din Bil, Lyko och Johnells.

– Precis som all typ av handel så har även vår bilhall flyttat ut på nätet för länge sen, vi måste se till att kunderna kommer så nära bilarna som möjligt. Vi har funderat i flera år på att filma bilarna men kom då fram till att det både blir för dyrt och för komplicerat, kommenterar Head of Busniess Development på Din Bil, Peter Borelius, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Vi är först ut i bilindustrin med automatiskt genererade produktfilmer för begagnat. Jag är helt övertygad om att detta kommer att revolutionera hela e-handeln.

Bakom Phyron står  entreprenörer och finansiärer som Mattias Kellquist – Grundare och CEO Jajja Media Group, Johan Sundstrand – tidigare medgrundare till Freya News, Jens-Peter Sjöberg, tidigare känd från att göra visuella effekter i storfilmer som Sagan Om Ringen och Harry Potter samt Peter Dahlgren – investerare, tidigare CEO/koncernchef Nordnet Bank och flera ledande roller inom SEB.

– Intresset har varit helt enormt, även utanför Sveriges gränser. Just nu fokuserar vi i första hand på att serva våra pionjärkunder och samla erfarenheter innan vi tar nästa stora steg, kommenterar Phyrons försäljningschef Per Laredius.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev