Gå direkt till textinnehållet

Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Prenumerera


Marknadsföring

Öppnar upp för totalförbud av spelreklam

Civilminister Ardalan Shekarabi föredrar att branschen självreglerar – men utesluter inte ett totaltförbud.

Civilministern Ardalan Shekarabi (S) menar, i en intervju med Resumé, att det kan bli aktuellt med ett totalförbud för spelreklam.


Publicerad 2019-03-22 15:04

Ämnen i artikeln:

Spelbolag

Dela artikeln:

I en intervju med Resumé under fredagen säger civilminster Ardalan Shekarabi (S) att ett totalförbud mot spelreklam inte är otänkbart: 

– Jag utesluter inte att det kan uppstå en situation där vi måste använda oss av ett totalförbud mot spelreklam. Men det är ett sistahandsalternativ. Lyckas vi genom självreglering uppnå en hållbar situation för spelreklamen utan att totalförbjuda så är det alternativet att föredra, säger Ardalan Shekarabi till tidningen. 

Spelbolagen har till den sista mars på sig att visa en ”märkbar förändring” i hur reklamen utformas. 

– Jag har ett proportionerligt förhållningssätt till det här – vi vidtar de åtgärder som krävs och går inte längre än så. Men det är uppenbart att dagens situation står i strid med hela omregleringen och lagstiftningen, men också med den allmänna rättsmedvetenheten och folkviljan, säger äger Ardalan Shekarabi till Resumé. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.