Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Nya digitala toppchefer på Indiska

Publicerad: 25 april 2019, 13:51

Maria Backlund och André Lago blir nya chefer på Indiska.

Indiska nyrekryterar och stärker därmed två nyckelpositioner. Maria Backlund tillträder som ny marknadschef och André Lago som ny e-handelschef.


Ämnen i artikeln:

Indiska

Karin Lindahl, vd på Indiska, tror att Maria Backlunds och André Lagos respektive område inom marknadsföring och e-commerce är kritiskt för Indiskas fortsatta utveckling. 

– Vi är därför väldigt glada att kunna välkomna både Maria Backlund och André Lago hit till oss på Indiska, säger hon i ett pressmeddelande. 

Maria Backlund kommer senast från tjänsten som marknadschef på EF Education First. Dessförinnan har hon arbetat som försäljningschef inom EF. Förutom hennes erfarenhet som marknadschef har hon även arbetat på byråsidan där hon varit kundansvarig på en digital marknadsbyrå i Milano. 

– Indiska som varumärke har funnits med mig sedan barnsben. Jag ser fram emot att bygga vidare på bolagets färgstarka och unika arv. Retailbranschen har stora digitala utvecklingsmöjligheter. Min målsättning är att Indiska med en stark onlinestrategi ska ligga i framkant. Jag ser en stor potential i kombinationen av varumärkesbyggande kommunikation och försäljningsdrivande strategier, säger Maria Backlund i pressmeddelandet. 

André Lago har tidigare varit både egenföretagare och anställd inom e-handelsbranschen. Senast kommer han från den e-handelsnischade teknikleverantören Ve Global där han både axlat rollen som nordisk chef och haft en ledande position inom affärsutveckling på global nivå. 

– Indiska är ett klassiskt varumärke med en enorm digital potential. Företaget är just nu i en omfattande förändringsresa. Det blir en spännande utmaning att ta e-handelssatsningen till nästa nivå. Det känns kul att ha anslutit till det hårt jobbande teamet på plats, säger André Lago i pressmeddelandet. 

Båda tillträdde sina tjänster på Indiska tidigare under april månad.

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Indiska

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News