Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Ny Sverigechef på Unibet

Publicerad: 15 januari 2019, 13:20

Bild 1/2  Kindred stärker upp Unibets marknadsteam i samband med omregleringen.

Foto: Press

Per Carlander lämnar Svenska spel för topproll hos konkurrenten Unibet. Samtidigt expanderar Kindred även sitt marknadsteam.


Ämnen i artikeln:

KlarnaUnibet

Per Carlander kommer senast från rollen som chef för Livespel sport & integritetsfrågor på Svenska spel. 

Nu går han istället in som Sverigechef på Kindred-ägda spelvarumärket Unibet. Därmed efterträder han Mikael Bogg som lämnade Unibet för en roll som marknadschef på Klarna i somras.

Förutom rekryteringen av en ny Sverigechef har Kindred group även infört en helt ny roll – creative marketing manager. Till den tjänsten har man rekryterat Raúl Valencia López som senast kommer från rollen som marknadschef hos konkurrenten Betsson. 

Samtidigt har spelbolaget även byggt upp en ny avdelning med ansvar över sociala medier, innehåll och partnerskap. Avdelningen leds av Anders Falk som arbetat inom Unibet i flera år. Hans nya roll blir brand and partnership manager. 

Vidare har man även startat en ny avdelning fokuserad på sponsring. Som Dagens Media tidigare rapporterat om sponsrar Unibet både Allsvenskan, Superettan och handbolls-VM. Avdelningen kommer ledas av Philip Lagström som går in som strategic partnership manager. Samtidigt rekryteras även Malena Bjälkdahl till rollen som marketing activation manager. 

Rekryteringarna är en del av omregleringen av spelmarknaden och ett sätt för Kindred att ta en marknadsledande position på den svenska marknaden. 

– Det är ett härligt gäng med bred och lång erfarenhet som vi har fått på plats, samtidigt som vi har kunnat leverera en framgångsrik övergång till den nya spelmarknaden i Sverige. Genom att fortsätta arbeta kundorienterat och ansvarsfullt är jag övertygad om att vi kan bibehålla vår marknadsledande position på den svenska marknaden, säger Dersim Sylwan, Sverigechef på Kindred Group, i ett pressmeddelande. 

Samtliga landschefer och avdelningschefer rapporterar till Dersim Sylwan.

Ämnen i artikeln:

KlarnaUnibet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev