Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Ny marknadsdirektör på Citycon – ska ansvara för 38 köpcentrum

Publicerad: 30 september 2019, 09:20

”Vi har många möjligheter att öka engagemanget för våra besökare genom hela kundresan”, säger Peter Dimulkas.

Foto: Press

Peter Dimulkas har utvecklat kommersiella strategier för Coca Cola och Absolut Vodka. Nu blir han centrumägaren Citycons nordiska marknadsdirektör – och ska leda utvecklingen framåt för bolagets 38 köpcentrum.


Finländska Citycon äger köpcentrum i Norden och Baltikum. I Sverige har bolaget 9 köpcentrum, bland annat Kista Galleria, Liljeholmstorget Galleria och Mölndal Galleria. Totalt har bolaget 38 köpcentrum. 

Nu blir Peter Dimulkas ny nordisk marknadsdirektör på Citycon. Därmed blir det hans ansvar att leda marknadsföringen framåt för bolagets alla köpcentrum, från Norge till Estland. 

– Med 170 miljoner besökare årligen är Citycons urbana köpcentrum attraktiva lägen för handlare att nå nya kunder och bygga relationer. Vi har många möjligheter att öka engagemanget för våra besökare genom hela kundresan. Jag ser fram emot att forma bolagets marknadsstrategi för att bidra till en ännu bättre kundupplevelse som ytterligare stärker våra köpcentrums attraktivitet, säger Peter Dimulkas i ett pressmeddelande. 

Peter Dimulkas har mer än 20 års erfarenhet av marknadsföring, och har utvecklat och genomfört kommersiella strategier för varumärken som Coca Cola, Absolut Vodka och Electrolux.

– Nya drivkrafter och kundbeteenden inom handeln ställer nya krav på kundupplevelser i köpcentrum. Peters meriter inom marknadsföring är imponerande och ett viktigt tillskott för vår strategi där vi kommer att utveckla våra köpcentrum till att bli urbana mötesplatser med en bredd av tjänster och upplevelser utöver shopping, säger Henrica Ginström, chief operation officer på Citycon i ett pressmeddelande. 

Peter Dimulkas tillträdde i september och är placerad på Citycons kontor i Stockholm. Han ingår i bolagets ledningsgrupp.

Läs mer: Spendrups byter mediebyrå – efter 15 år 

Julia V. Caesar

Reporter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev