måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Nike lanserar sporthijab och träningsplagg för överviktiga

Publicerad: 9 mars 2017, 14:36

Den nya hijaben ska få fler muslimska kvinnar att sporta. Foto: Nike

Nike breddar sortimentet på två fronter. Med en idrottsslöja för muslimska kvinnor och en kollektion träningsplagg med storlekar ända upp till 3XL.

Ämnen i artikeln:

Nike

MA


Det är första gången som en av klädjättarna inom idrottsvärlden lanserar en hijab särskilt ämnad för sport.

Slöjan tillverkas i flexibelt och lätt material och har tagits fram i samarbete med slöjbärande idrottare. En av dem är konståkerskan Zahra Lari från Förenade arabemiraten.

Förhoppningen är att nå ut till kvinnliga muslimska idrottare och att ge fler möjligheten att delta i sport. Slöjan har fått namnet Nike pro hijab och ska vara på marknaden i början av nästa år.

I en kampanjvideo på Youtube blir kvinnor i hijab utstirrade när de sportar.

- Vi kan se att det runtom i världen finns barriärer som göra det svårt för många människor att delta i sport och vissa av dessa barriärer är unika för kvinnor och flickor, säger Megan Saalfeld, talesperson för Nike, till Al Arabiya.

Sportjätten har också avslöjat sin första kollektion med träningskläder i större storlekar. Lanseringen offentliggjordes nyligen på Instagram av plus size-influenserna Grace Victory och Danielle Vanier.

I kollektionen ingår 44 plagg, bland annat shorts, leggings, t-shirts och tröjor i storlekar upp till 3XL och sportbehåar upp till 85E.

För Elle berättar Nike att kläderna inte är större versioner av redan existerande plagg, utan att de har tagits fram med hänsyntill att viktfördelningen varierar från person till person.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev