tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Missa inte premiären av ”Creative Talks” på torsdag – här är alla talare

Publicerad: 18 maj 2021, 05:39

Kreativitet i en datadriven värld. När det gäller den svenska reklamindustrin har medieinvesteringarna återhämtat sig sedan de kollapsade under första halvåret 2020. Men har kreativiteten hämtat sig? Det är en av frågorna som diskuteras på ”Creative Talks” som premiärvisas på torsdag.

Foto: Pax Engström Nyström

På torsdag klockan 11.00 är det premiär för programmet ”Creative Talks”, som Resumé visar i samarbete med Youtube. Några som medverkar är Googles creative director Ben Jones, professor Sara Rosengren och Johan Eghammer, vd på Forsman & Bodenfors.

Ämnen i artikeln:

YoutubeDigitalt

RDM

Redaktionen Dagens Media


I det timslånga programmet ”Creative Talks” diskuteras några av de viktigaste frågorna kopplade till datadrivet, kreativitet, effekt och balansen mellan långsiktig investering och kortsiktig effekt. ”Creative Talks” rymmer både intervjuer, paneldiskussioner, case från Göteborgs filmfestival och en studie kring effekten av kreativ reklam.

Ur innehållet:

Creative Talk. Ben Jones, Creative Director Creative Works på Google och Ted Persson, entreprenör och partner på EQT Venture i ett samtal om hur det kreativa landskapet har förändrats.

Krafterna som gör att kreativ reklam får effekt. Alla vet att kreativ reklam är bra. Men varför är den bra? Svenska forskare tillsammans med andra forskare i världen grävt fram ett svar. Sara Rosengren, professor på Handelshögskolan i Stockholm.

Kreativitet i en datadriven värld. När det gäller den svenska reklamindustrin har medieinvesteringarna återhämtat sig sedan de kollapsade under första halvåret 2020. Men har kreativiteten hämtat sig? Panelsamtal med Hedvig Hagwall Bruckner, copywriter på King, Johan Eghammer, vd, Forsman & Bodenfors och Johan Pihl, creative director, Doconomy och FARM.

Case: The Isolated Cinema. Göteborg Film Festival 2021 blev allt annat än som vanligt. Karl Svedung, marknadschef på Göteborgs Filmfestival, berättar om kampanjen The Isolated Cinema, en biograf mitt ute på havet vid fyren Pater Noster på gränsen mellan Kattegatt och Skagerrak.

Balans mellan långsiktig investering och kortsiktig effekt. Det långsiktiga varumärkesbyggande läggs ofta åt sidan i kristider med fokus på den kortsiktiga försäljningen. Men vinnarna blir ofta blir de som fortsätter att gasa och tänka långsiktigt. Så hur kan företag balansera långsiktig investering och kortsiktig effekt? Panelsamtal med Elias Betinakis, Head of Business and Customer Insights på Telia Sverige, Sara Mattsson, Creative Lead på Google Creative Works och Helena Westin, ordförande i KOMM.

Programledare är Resumés chefredaktör Fredrik Svedjetun och projektledare är Josefin Ekman.

Vill du se ”Creative Talks”? Registrera dig kostnadsfritt här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev