Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Marknadschefen lämnar Klarna

Publicerad: 7 mars 2019, 08:04

Kamran Alemdar lämnar Klarna för IP Only.

UPPDATERAD. Klarnas marknadschef Kamran Alemdar lämnar bolaget.


Ämnen i artikeln:

Kamran AlemdarKlarna

Ny arbetsgivare för Kamran Alemdar blir nätinfrastrukturbolaget IP Only, där han får en roll som marknadschef med start i mars i år.

Kamran Alemdar kommer närmast från tjänsten som global marketing manager på Klarna och har dessförinnan bland annat jobbat som kommunikationschef på Tre och varit cd och pr-strateg på Cohn & Wolfe

– Det här känns verkligen superkul. Det är fantastiska människor som jobbar här på IP Only och det är en härlig energi och vilja att göra en resa rent kommunikativt och marknadsföringsmässigt. Så det här kändes helt rätt att hoppa på när jag fick möjligheten, säger Kamran Alemdar till Dagens Media.

Han gör just nu sin första vecka på IP Only, där han alltså blir ansvarig för all kommunikation och marknadsföring.

– Exakt vad det kommer att resultera i får tiden utvisa. Mitt fokus just nu är att träffa alla medarbetare och sätta mig in i bolag och affären för att se vilka möjligheter och förstå utmaningarna som finns för att jobba effektivt med marknadsföring och kommunikation.

IP Only har två långsiktiga affärsmässiga mål: att bli nummer ett på företagsmarknaden, samt att ha det bästa öppna fibernätet.

– IP Only har egentligen tre olika målgrupper – privatkonsumenter, företag och offentlig sektor – så vi ska jobba för att knyta ihop den säcken på ett kommunikativt sätt för att stärka och tydliggöra varumärket.

Hur kommer det sig att du lämnar Klarna efter ett år?

– Det var helt enkelt så att den här möjligheten dök upp. Jag har haft ett otroligt år på Klarna där jag bland annat jobbat med Smooth Dogg-kampanjen. Men när jag träffade människorna och fick höra om visionen och resan man vill göra på IP Only så var det en möjlighet jag inte kunde motstå – för att använda en gammal klyscha.

Kamran Alemdar ska ingå i koncernledningsgruppen på IP Only och rapporterar till bolagets vd och koncernchef Frida Westerberg.

Rekryteringen av en ersättare till Kamran Alemdar pågår just nu på Klarna.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kamran AlemdarKlarna

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev