måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

"M" vinner i domstol över M&M's

Publicerad: 7 juni 2016, 13:57

Amerikanska chokladjättens m&m´s jagas bort från den svenska marknaden.

Ämnen i artikeln:

MarabouMars

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Är du en av dem som inte riktigt förstått skillnaden mellan m&m´s och m-kulor?

Du är inte ensam.

Nu har Mondelez som äger varumärket ”m” vunnit i domstol mot den amerikanska chokladjätten Mars, och är på väg att mota bort deras färgglada m&m´s från den svenska marknaden.

Marabou som ägs av Kraft/Mondelez har sålt sina bruna chokladkulor under varumärket ”m” i Sverige sedan 1957.

Som Dagens Media tidigare berättat hade Marabou fram till 1998 ett avtal med den amerikanska chokladtillverkaren Mars, om att de inte fick sälja sina liknande m&m-kulor i Skandinavien och Finland, för att undvika förväxling.

När Mars för några år sedan bestämde sig för att lansera sina m&m´s i Sverige, stämde Mondelez chokladjätten för vilseledande efterbildning och renommésnyltning.

Mars vann i marknadsdomstolen, men Mondelez tog processen vidare.

Ärendet har nu varit uppe i såväl tingsrätten som Svea hovrätt, och båda har kommit fram till att Mars m&m’s-varumärke innebär intrång i Krafts/Mondelez m-märke.

M&m’s förbjuds på den svenska marknaden. Det enda sättet för Mars att fortsätta försäljningen och marknadsföringen av m&m’s efter den 30:e juni är att överklaga till Högsta domstolen, skriver Brandnews på sin sajt. Om Högsta Domstolen säger nej till prövningstillstånd, är förbudet ett faktum.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev