lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Kajsa Dahlberg Gardiner lämnar McDonalds – för Volvo Cars

Publicerad: 13 oktober 2017, 14:13

Kajsa Dahlberg Gardiner lämnar hamburgerkedjan för toppuppdrag på Volvo Cars. "Ska bli roligt att få jobba med en produkt som har innovation och teknik i sig", säger hon till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

McDonaldsVolvo Cars

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Efter 30 år på McDonalds har Kajsa Dahlberg Gardiner beslutat att lämna sitt uppdrag. Under sin tid på företaget har hon hunnit med en rad tjänster, hon har både varit restaurangchef, digitalchef och nu senast har hon haft rollen som Director Digital Acceleration där hon arbetat mot 17 olika marknader.

På måndag tar hon nästa kliv i sin karriär då hon går in som Senior Director, Head of Digital Activation på Volvo Cars. Konkret innebär det att hon kommer arbeta med Care by Volvo, vilket är varumärkets program för att prenumerera på bilar och tillhörande tjänster.

– Jag kommer att leda det arbetet för att sedan rulla ut tjänsten på olika marknader, säger Kajsa Dahlberg Gardiner, till Dagens Media.

Hur gick det till när du fick jobbet?

– Vår före detta Chief Digital Officer sitter i ledningsgruppen för Volvo Cars globalt och det är vi som haft kontakt. För mig har det varit en lång process inom mig att säga ja. McDonalds är ett bolag som verkligen stöttat och utvecklat mig något enormt och ett jobb som jag verkligen älskar, därför är det väldigt jobbigt att lämna efter så många år, säger hon och fortsätter:

– Men jag kände att jag måste utmana mig själv och prova något nytt. Volvo Cars är en fantastisk organisation som har mycket innovation i sin produkt. Alla brinner för den förändring som Volvo Cars går igenom. Det är finns en enormt stark kultur och värdegrund på Volvo Cars och har man jobbat för ett så starkt varumärke som McDonalds innan så tycker man om just det.

Om du ska koka ned några lärdomar som du tar med dig från McDonalds, vilka är det då?

– Oj, vad svårt men en viktig lärdom är faktiskt att våga testa. Man måste som företag våga testa och inte vara rädd för att misslyckas. En annan lärdom är att det är viktigare att få feedback på en tjänst och produkt, snarare än att det är helt perfekt innan man rullar ut det. Man måste få in konsumenten så tidigt som möjligt, och få reda på vad de tycker och upplever, säger hon och fortsätter:

– Den tredje delen är att både McDonalds och Volvo Cars är stora globala organisationer. Det är hela vägen ut till franschisetagare och bilhandlare, men det spelar ingen roll vad man bestämt på huvudkontoret om man inte får med sig alla. Det gäller att få alla att förstå varför man gör den här förändringen och är med på resan, det är otroligt viktigt.

Finns det något du är nervös över?

– Ja, det är klart. Efter så många år på McDonalds så spelar det ingen roll vad jag vill veta, jag vet precis vem jag ska fråga. Det är ett helt nätverk som jag har byggt upp under så många år, så det känns mastigt att ta sig an ett helt nytt nätverk. Jag kommer få skriva upp alla jag träffar och vad de gör i ett block som jag sedan får kolla i, säger Kajsa Dahlberg Gardiner och skrattar.

Vad har du för förväntningar på ditt nya uppdrag?

– Det kommer att ta mig lång tid att komma in i den nya organisationen såklart, det finns väldigt mycket historia och jag vill verkligen förstå hela processen. Men det jag tycker är otroligt spännande, förutom att jag älskar bilar, är ny teknik. Det ska bli roligt att få jobba med en produkt som har innovation och teknik i sig. Sedan finns det också en kultur som är fantastisk, så det kommer bli spännande att få ta del av den resan!

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev