Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Johanna Snickars blir kommunikationschef på Ericsson

Publicerad: 14 december 2018, 14:00

Det blev ingen egen firma för Johanna Snickars, efter tiden på Microsoft. Istället värvades hon av Ericsson.

Foto: Janne Næss

Microsofts tidigare kommunikationschef värvas av Ericsson.


Ämnen i artikeln:

EricssonUppstickarnaMicrosoft

I slutet av november lämnade Johanna Snickars jobbet som kommunikationschef på Microsoft, för att starta eget. Tanken var att hon skulle ägna sig åt strategisk rådgivning och föreläsningar inom kommunikation, digitalisering och varumärkesstrategi.

Konsultverksamheten blev det dock inte mycket av – istället blev hon värvad av Ericsson, och kliver i januari på jobbet som Head of Communication.

 – Jag fick ett erbjudande om en roll som det var för svårt att säga nej till helt enkelt, säger Johanna Snickars till Dagens Media. 

På Ericsson kommer hon att vara kommunikationschef över ett av Ericssons fyra affärsområden: Technology & New businesses.

– Uppdraget innehåller flera drömutmaningar för mig. Ett globalt uppdrag, utökat ledarskapsansvar samt extern och intern kommunikation på ett anrikt bolag som är mitt i en förändringsresa – och som är med och driver techutvecklingen framåt, säger hon och fortsätter:

– Affärsområdet är Ericssons nyaste, och fokus ligger på att utveckla nya affärer med en nära koppling till innovation och IoT. Det känns jättekul att få vara med och utforma, sätta strategier och blicka framåt. 

Johanna Snickars kliver på sin nya roll på Ericsson i början av januari 2019.

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News