söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Johan Eriksson lämnar Trygg-Hansa för Swedbank

Publicerad: 1 juni 2016, 14:04

Johan Eriksson har vunnit stora framgångar med Trygg-Hansas uppmärksammade kampanj "Don't Drink and Dive". Nu lämnar han bolaget och blir kommunikationschef inom Swedbanks svenska retail-verksamhet.

Ämnen i artikeln:

Swedbank

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Trygg-Hansas nuvarande kommunikationschef Johan Eriksson har rekryterats till Swedbank och tillträder som ny kommunikationschef inom Swedbanks svenska retail-verksamhet, i augusti.

Där kommer han att tillhöra avdelningen ”Marknad & Kommunikation”, med ansvar för extern och intern kommunikation.

– Det känns verkligen jättekul att börja på Swedbank. Jag har varit inom Trygg-Hansa-koncernen i drygt ett decennium, både i Sverige och utomlands, så att nu få möta nya utmaningar är fantastiskt spännande. Swedbank har ett riktigt starkt varumärke och gör många viktiga insatser i vårt samhälle, något som rimmar väl med mina värderingar, och jag ser verkligen fram emot att få göra en spännande resa hos dem, säger Johan Eriksson till Dagens Media.

Johan Eriksson har varit kommunikationschef på Trygg-Hansa sedan 2014 och var dessförinnan presschef på Trygg-Hansa. Han leder idag ett team med ansvar för extern- och internkommunikation, sociala medier samt CSR- och hållbarhetsarbete. Han har dessutom har varit en del av Trygg-Hansas ledningsgrupp och arbetat som kommunikationschef för Trygg-Hansas moderbolag, RSA, i Asien & Mellanöstern, stationerad i Dubai.

Trygg-Hansa har de senaste åren belönats med flera utmärkelser för sin kommunikation, bland annat Stora Kommunikatörspriset 2016. Vattensäkerhetskampanjen "Don’t Drink and Dive", där Johan Eriksson var uppdragsgivare, har vunnit ”Årets content marketing” på Spinngalan, tre guld på European Excellence Awards, ”Årets digitala kampanj” på Gyllene hjulet, och nyligen även silver i The One Show och guld i SABRE Awards. Johan Eriksson är även med på listan över Näringslivets 150 Superkommunikatörer 2016.

– Det känns naturligt att lämna Trygg-Hansa i det här läget, då vi har gjort många bra saker som dessutom fått stor uppmärksamhet. Det känns som bra tajming att låta någon annan ta det vidare, medan jag ska utforska om man kan ta med sig den typen av värdeskapande kommunikation jag har jobbat med på Trygg-Hansa till banksektorn, fortsätter Johan Eriksson.

Vad tar du med dig från åren på Trygg-Hansa?

– Förutom att jag har fått jobba med så många duktiga människor så tror jag stenhårt på den typen av kommunikation som vi satsar på. Att i första hand försöka generera värde, som i bästa fall får uppmärksamhet och som kan leda till en beteendeförändring. Det är nog den största lärdomen jag tar med mig.

Johan Eriksson tillträder sin nya tjänst på Swedbank i slutet av augusti.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev