Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag27.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Hyundais marknadsavdelning flyttar till Malmö

Publicerad: 19 Mars 2019, 08:17

Hyundais nya marknadsavdelning kommer att sitta i Malmö.

Foto: Flickr

Hyundai skrotar sin befintliga marknadsavdelning och bygger upp en ny i Malmö efter ägarbytet.


Ämnen i artikeln:

Hyundai

I november förra året tog Nic Christiansen Group (NCG) över distributionen för Hyundai i Sverige. I samband med detta lämnade den dåvarande marknadsdirektören Roland Bägén som skött Hyundais marknadsföring för Sveriges del i hela 14 år. 

NCG distribuerar även Hyundai i Danmark och i och med ägarbytet skrotas det befintliga kontoret i Stockholm. I stället ska en ny marknadsavdelning beläget i Malmö byggas upp. Tobias Joelsson, kommunikationschef på Hyundai, säger att den nya organisationen kommer bestå av 20 personer totalt, då ingår både roller inom sälj, teknik och service. 

I samband med omorganiseringen har en helt ny Sverigechef samt marknadschef utsetts. Marknadsavdelningen kommer drivas lokalt från Malmö med stöd från det danska huvudkontoret centralt. Flytten beräknas vara klar den sista mars. 

– I och med övertagandet omorganiseras Hyundai Sverige för att anpassas till den nya ägarstrukturen och integreras med de centrala funktioner som NCG har att erbjuda. Det är en spännande resa som alla erbjöds att följa med på, säger Tobias Joelsson och fortsätter:

– Men på grund av den geografiska flytten till Malmö var det ett antal kollegor som inte hade den möjligheten. Ett flertal roller har redan tillsatts, däribland vår nya landschef  Gustav Freij och på marknadssidan har vi har fått en ny marknadschef placerad i Danmark som heter Henrik Hjorth. Även en ny kampanjchef kommer att tillträda snart, men jag har ännu inget namn på den personen. 

Varför föll valet på Malmö?

– Helt enkelt för att vi skall kunna maximera synergier och få så effektiv kommunikation som möjlighet med Hyundai Danmark och vårt huvudkontor i Kolding. Då är den geografiska placeringen i Malmö optimal. Även det svenska kontoret för Jaguar och Land Rover, vars svenska distribution NCG också driver, sitter även de i samma lokaler. Så det blir enklare att samla allt under ett tak, säger han.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hyundai

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.