torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Holknekt: "Otroligt smart och listigt av mig"

Publicerad: 1 juni 2017, 15:07

Per Holknekt har registrerat "Covfefe" som varumärke. Foto: Wikimedia/skärmdump

Per Holknekt slår mynt av Donald Trumps omtalade Covfefe-tweet – kan bli allt från skor till specialkaffe.

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


I går skapade Donald Trumps twittrande fingrar av misstag det nya ordet "Covfefe" – som på ett ögonblick spreds över världen.

Kommentarerna och spekulationerna kring vad den amerikanska presidenten egentligen menade i sin tweet, har inte låtit vänta på sig. En av de som försöker slå mynt av det nya ordet är varumärkesexperten Per Holknekt. I går registrerade han "Covfefe" som ett varumärke hos det svenska Patent- och registreringsverket.

Per Holknekt, vad skulle Covfefe kunna vara för varumärke?

– Skor, en app eller ett subvarumärke – vad som helst egentligen. Har man en god idé så är ju ordet redan marknadsfört och klart.

Varför registrerade du namnet?

– Jag har sjösatt idéer i hela mitt liv, och nästan alltid försöker man komma på varumärkesnamn av ord som inte finns – vilket är jättesvårt. Den här gången gick jag in bakvägen.

Han fortsätter:

– Haha, det var otroligt smart och listigt av mig, tycker jag. Ordet har haft genomslag världen över och sitter på var mans läppar. Det är ju det man kämpar för att uppnå som varumärke. Jag har redan börjat få mejl från intressenter som vill köpa namnet.

Vad skulle du sälja det för?

– Det beror på vem som köper. Men om jag säljer nästa vecka för 35000 kronor så har jag fått skratta lite och gjort en lönsam affär. Om det inte är en skolklass som köper – då blir det billigare.

Du är ju en kreativ person. Vad får du upp för bild när du hör ordet Covfefe?

– Det första jag tänker på är intrigerna mellan upphovsmannen och hans antagonister. Det har ju bland annat förekommit batalj mellan Donald Trump och Starbucks. Jag tänker mig att "Covfefe" skulle kunna finnas i deras sortiment. Ett specialkaffe. Men skulle jag sälja till dem så skulle de få ge betydligt mer än 35000 kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev