lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

"Härligt för självförtroendet att få priser för sitt jobb"

Publicerad: 14 november 2017, 12:20

Hallå där, Renée Nyberg, som ikväll leder 100-wattaren tillsammans med maken David Hellenius...

Ämnen i artikeln:

100-wattaren

Hur är känslan inför ikväll?

Det känns jättekul. Jag och David sitter och kikar på manus i detta nu. Det är en stor ära för oss att få hålla i det här. Ingen av oss har lett 100-wattaren förut.

Varför har ni valt att ställa upp som konferencier inför årets gala?

– Jag är inte så pass insatt i reklambranschen för att veta hur man värderar de olika kategorierna, men vi jobbar ju själva inom kommunikationsbranschen och det kändes som ett roligt sammanhang. Sen brukar aldrig jag och David göra grejer ihop, så det känns som ett roligt uppdrag att få leda galan tillsammans.

Vad vet du om 100-wattaren och effektiv reklam sen tidigare?

– Vet ungefär det som gemene man vet. Vårt mål som jobbar med tv är att göra så bra innehåll som möjligt och sånt som folk vill se, vilket inte är annorlunda när du leder en sån här gala.

Sedan starten 1990 har 100-wattaren varit en konsekvent kommunikationstävling som ägt rum varje år, där priser delats ut i kommunikations– och reklambranschen utifrån kreativitet och effektivitet. När Renée Nyberg och David Hellenius ikväll äntrar scenen är det till den 28 upplagan av eventet.

Vad tror du vi kan förvänta oss av årets gala?

Jag tror det kommer bli väldigt kul, framför allt. Jag och David har suttit på många galor, till exempel kristallengalan, tillsammans. Det är en rolig fest där man får möta kollegor och ha en kul kväll ihop. Målet är att skapa den stämningen och att vinnarna förhoppningsvis känner glädje och stolthet över fina priser, säger hon och efterlyser samtidigt fler priser inom arbetslivet:

– Det ger ju en kick att få priser för sitt jobb, vilket alla borde få oavsett var man jobbar. Det är härligt för självförtroendet.

Du leder som sagt galan tillsammans med din man, David Hellenius, har ni något ess i rockärmen?

– Haha, nä… det kan jag inte avslöja i så fall. Men vi känner ju varandra så väl och varit gifta i 15 år. så det kommer nog refereras till det i lagom dos. Det är inte direkt så att vi kommer ligga med varandra i slutnumret, om det var vad du tänkte på.

Är det första gången ni ställer upp och leder något tillsammans?

– Förra året gjorde vi unicef-galan tillsammans. Men i såna här sammanhang är det första gången. Vi lärde känna varandra när vi gjorde programmet ”totalt haveri” ihop, men sen har vi inte lett något tillsammans.

Avslutningsvis: Vilket tror du blir galans stora snackis?

– Alltid svårt att svara på. Det vet man inte förrän det är över. En snackis skulle väl kunna bli att någon är för packad och berörd samtidigt som de ska hålla ett tacktal över att ha vunnit ett fint pris.

Årets 100-wattare äger rum ikväll, 14 november, på Stadshuset med starttid 17.00.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev