Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Han är Gina Tricots nya finanschef

Publicerad: 11 mars 2019, 08:23

I februari gick den förre ekonomichefen för Oscar Jacobson in som ny finanschef på Gina Tricot.

Foto: Press

Joachim Modigh går in som ny finanschef på Gina Tricot: ”Det känns hedrande att få det här uppdraget”, säger han till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Gina TricotNelly.com

Den 15 februari tillträdde Joachim Modigh som ny CFO för Gina Tricot. Med sig har han 15 års erfarenhet som ekonomichef och har jobbat för bland annat Nelly.com och Oscar Jacobson. I uppdraget ingår en totalansvar för ekonomifunktionen inom hela Gina Tricot-koncernen. 

– Det känns spännande och hedrande att ha fått det här uppdraget. Gina Tricot är ett fint varumärke, så det känns bra på alla sätt, säger han.

Vad kommer du tag med dig in i ditt nya jobb från dina uppdrag på Nelly.com och Oscar Jacobson?

– Från Nelly.com blir det naturligtvis erfarenheten från e-handeln och att alltid jobba i en föränderlig miljö. Kombinerar man det med den historik och retailerfarenhet som Oscar Jacobson gav så passar kombinationen bra in i mitt nya uppdrag.

Vilka är de största utmaningarna du sett hittills?

– Gina Tricot är en stor aktör på marknaden och självklart märker vi av liknande utmaningar som övriga aktörer på marknaden gör. Vår kund rör på sig hela tiden och vi måste hitta sätt och distributionskanaler för våra kunder, säger han och fortsätter:

– Ett exempel är förra sommarens rekordvärme, då såg man ett ändrat beteende kring den vanliga sommarförsäljningen. Jag vet inte så mycket kring hur Gina Tricots sommar var, men på Oscar Jacobson flög inte kostymerna ur butikerna när det var så varmt. Så när alla dessa faktorer blir nya utmaningar måste vi kunna ställa om snabbt och där hoppas jag att jag med min bakgrund kan vara ett bra stöd genom hela bolaget. 

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gina TricotNelly.com

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev