Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Drakenberg flyttar till Howcom

Publicerad: 9 april 2019, 09:50

Johan Drakenberg jobbade på Carat mellan 1986 och 2005. Under flera år var han mediechef och mediestrateg på byrån.

Konsulten Johan Drakenberg knyts närmare Howcom och blir nu byråns medierådgivare för print. ”Howcom har en sund affärsmodell”, säger Johan Drakenberg till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Howcom

Efter att en tid varit egen konsult flyttar Johan Drakenberg in på Howcoms kontor på Engelbrektsgatan i Stockholm. 

– När jag slutade på OpusEtt 2013 träffade jag Stefan Zetterberg (Howcoms vd, reds anmärkning), Stefan och jag är gamla Carat-kollegor. Och det finns flera partners där som jag känner sedan Carat-tiden. Då började jag att konsulta åt dem under några år, säger Johan Drakenberg till Dagens Media. 

– Men i och med den stora kundtillströmning till Howcom så har vi skrivit ett avtal och nu övergår konsulttjänsten till en anställningsform i stället, kan man säga. 

Nu kommer största delen av Johan Drakenbergs tid att tillbringas på Howcom, som medierådgivare för print. Framför allt med tanke på den nya storkunden Viking Line. 

–  Det känns jätteroligt. Jag tycker att det som är intressant med Howcom är den sunda affärsmodellen, att de är en oberoende mediebyrå. Jag tycker att provisioner och procent är ett elände för mediebyråer. När man kommer in i lågkonjunktur så får man mer jobb. Alla processer tar mycket längre tid. Är man då inte är volymberoende kan man säga att 'det tar mycket längre tid, hur ska vi då göra med vårt månadsarvode' och så kommer man överens – det bli mycket bättre. Det är ett honnörsord för Howcom och det gillar jag.  

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Howcom

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News