lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

De kammar hem ”Årets Kampanj”

Publicerad: 15 september 2022, 13:14

Friends vann grand prix i kategorin ”Årets kampanj”. Foto: Anna Hållams

RFSU, Skandia och Friends hamnade alla på prispallen när vinnarna av ”Årets Kampanj” i dag avslöjades under årets upplaga av Stockholm Media Award.

Ämnen i artikeln:

Stockholm Media WeekStockholm Media AwardRFSUSkandiaFriends

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I kategorin ”Årets Kampanj” i Stockholm Media Award delas det ut ett silver, ett guld och ett grand prix. På torsdagseftermiddagen avslöjades vinnarna under Stockholm Media Week på Space Arena i Stockholm.

 

Årets grand prix går till..

Annonsör: Friends

Kampanjnamn: Bullying out of home

Byrå: Perfect Fools

Involverade partners: Ocean Outdoor

Motivering:

”Det är ingen nyhet för någon i det här rummet att vi lever i en värld där det hela tiden blir svårare att nå ut, men framför allt in, med vår kommunikation. Den ökade fragmenteringen av medielandskapet innebär även ett ökat behov av att nyttja flera medieslag och ökade medieinvesteringar för att nå igenom bruset.

 MEN. Ibland kan ett genialt användande av ETT medieslag, med en stark idé, en ny innovativ lösning, i rätt kontext och vid rätt tillfälle vända upp och ner på all logik. 

Vinnaren av årets Grand Prix tar tag i en och ruskar om. Den avbryter din vardagsrutin där en försenad buss eller en utspilld kaffe kan tyckas vara ditt största problem. Vi påminns brutalt om att någon annans vardag är fylld av ”problem” av en helt annan karaktär. Den typ som infiltrerar och infekterar de utsattas liv, utan insyn och möjlighet till hjälp av föräldrar och andra vuxna.

Vi lyfter på hatten för denna annonsör som med sin kampanj lyckas med konstycket att skapa ringar på vattnet långt bortom sin budget, där konversationen kring nätmobbing inte lät vänta på sig. Resultaten talar sitt tydliga språk där de vuxnas kännedom om nätmobbning ökade markant och gav dem viktiga insikter i alltför många barns vardag”.

 

Skandia Pensionsförsäkringar kammade hem guldet. Foto: Anna Hållams

Årets guld går till..

Annonsör: Skandia Pensionsförsäkringar

Kampanjnamn: Hur är läget?

Mediebyrå: HowCom

Involverade partners: Tillsammans, Breakit, Leeads

Motivering:

”Det är tillräckligt svårt att göra kampanjer som många både ser och kommer ihåg – och gillar. Det blir ännu svårare när tjänsten som annonseras dessutom är komplicerad, lite abstrakt…och faktiskt ganska tråkig. Men med en smart och sammanhållen strategi, kloka samarbeten, och riktad kommunikation i kombination med breda medier har vår vinnare lyckats med att både bygga varumärke långsiktigt och få snabba resultat. Trots att tjänstepension faktiskt inte är världens roligaste… Grattis till att ha skapat flera happy arbetsplatser: Skandia och kampanjen ”Hur är läget!”.

 

RFSU får lämna Stockholm Media Award med ett silver. Foto: Anna Hållams

Årets silver går till..

Annonsör: RFSU

Kampanjnamn: Sense me – Sounds of lust

Mediebyrå: Scream

Involverade partners: Valtech Radon

Motivering:

”Ämnet är hårt censurerat, laddat och reglerat. Möjligheterna att nå ut till målgruppen i media, inte minst i sociala medier, är begränsade. Ändå lyckades man – med en mindre budget – överträffa försäljningsmålen, öka marknadsandelarna och nå ut till ett imponerande antal människor. Genom ett gediget insiktsarbete och ett kreativt angreppssätt där ljudvågor väckte lusten för produkten och varumärket har man följt en tydlig strategi och skapat medielösningar som verkligen drivit resultat och samtidigt fått fler svenskar att njuta”. 

 

Tidigare på torsdagen har vinnarna av ”Årets Branschpersonlighet” och ”Årets Annonsör” delats ut.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev