Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Clear Channel i protestkampanj mot Stockholms stad

Publicerad: 25 oktober 2018, 09:11
Uppdaterad: 25 oktober 2018, 09:34

Clear Channel blixtkampanjar och uppmanar Stockholmare att protestera mot Stockholms stads beslut om lånecyklarna.


Ämnen i artikeln:

KampanjClear ChannelStockholms Stad

Under onsdagen meddelade Stockholms stad i ett pressmeddelande att man inte kommer förlänga Clear Channels lånecykelavtal ännu en gång eftersom det strider mot lagen. 

En ny upphandling av cykelavtalen väntar då förvaltningsrätten i somras kom fram till att upphandlingen måste göras om, då avtalstiden är för lång. 

– Det är svårt att sia om tidsplanen men vi räknar med att även den nya upphandlingen kommer bli överklagad och då kommer det ta tid. Realistiskt kommer det inte finns några lånecyklar i Stockholms stads regi förrän säsongen 2020, sade Jonas Eliasson, förvaltningschef på trafikkontoret till Dagens Media igår. 

Clear Channel ställer sig kritiska till att det skulle strida mot lagen att förlänga avtalet ytterligare en gång tills dess att ett nytt cykelsystem är plats. 

När informationen om Stockholms stads beslut nådde utomhusbolaget under onsdagen började de genast att skissa på en blixtkampanj som gick live klockan 08.00 idag torsdag. 

Kampanjen består av en webbsida där man genom några knapptryck kan mejla till Daniel Helldén, trafikborgarråd vid Stockholms stad, och meddela att man vill ha kvar cyklarna även under 2019. 

– Vi hade våra aningar om att Stockholms stad inte skulle förlänga avtalet. När de kommunicerade så tydligt i ett pressmeddelande, som vi menar innehåller vissa felaktigheter, kände vi att det var bråttom att komma ut och informera allmänheten om hur det egentligen ligger till, säger David Klagsbrun, pr- och kommunikationschef på Clear Channel till Dagens Media. 

Varför gör ni den här kampanjen?

– Det här är vårt sätt att hjälpa medborgarna att komma i kontakt med politikerna och uttrycka sig. Vi vet hur populärt cykelsystemet är och ser därför att det är vår plikt att agera, säger David Klagsbrun och fortsätter:

–  Genom kampanjen hoppas vi hjälpa andra att göra sin röst hörd och vi uppmanar samtliga att höra av sig till ansvarig politiker och berätta vad de tycker.

Hur tydligt är det i kampanjen att ni även har att vinna på att få avtalet förlängt?

–  Jag tror att det framgår i vår kommunikation i övrigt och vi står som tydliga avsändare. Men vi ska också tillägga att vi erbjuder cyklarna gratis till stan och årskorten är kraftigt rabatterade. Vi betalar 3,5 miljoner i hyra till Stockholms stad för att ha cyklarna. 

Tror ni verkligen att Stockholms stad kommer rucka på uppfattningen att ett förlängt avtal strider mot lagen?

– Det vågar jag inte spekulera i men det vore klädsamt om de kunde ta in synpunkter från invånarna.

Kampanjen rullas ut på sociala medier, genom Clear Channels digitala skyltar och som direktutskick till bolagets registrerade kunder. Redan nu tycks människor ha använt sig av kampanjsidan. 

– Daniel Helldén har själv meddelat oss att hans mejlbox har kraschat. Det visar att det finns ett uppenbart stöd från folket. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev