torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Cecilia Schön Jansson lämnar vd-rollen på Sveriges kommunikatörer

Publicerad: 17 maj 2017, 11:46

Cecilia Schön Jansson har en bakgrund som kommunikationsdirektör för bland annat Saab, Alecta och Trygg-Hansa. Foto: Kristofer Samuelsson Photography

Cecilia Schön Jansson slutar som vd på Sveriges kommunikatörer för att ägna sig åt egna konsultuppdrag. "Jag slutar när jag har som roligast", säger hon till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

Sveriges KommunikatörerSaab

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Cecilia Schön Jansson har en bakgrund som kommunikationsdirektör för bland annat Saab, Alecta och Trygg-Hansa. Vd-rollen på Sveriges kommunikatörer har hon haft sedan mars 2013, och dessförinnan var hon ordförande i organisationen.

Nu väljer hon att lämna Sveriges kommunikatörer för att ha mer tid åt egna konsultuppdrag och rådgivning.

– Till att börja med vill jag säga att det här verkligen är världens roligaste jobb, och jag känner att jag slutar när jag har som roligast och det dessutom går väldigt bra för oss. Mycket av det som jag ville göra tillsammans med mitt team är nu genomfört och nu börjar jag sakna att jobba med konsultuppdrag och rådgivning som jag faktiskt hann med en liten period innan jag lämnade rollen som kommunikationsdirektör och började här, säger Cecilia Schön Jansson till Dagens Media.

Vad har varit roligast under dina år som vd?

– Det har varit väldigt roligt att få lägga fram en strategi tillsammans med mitt team, som resulterat i att vi haft en kraftig ökning av medlemmar. Det känns jätteroligt att ha varit relevant för så många kommunikatörer. Jag har ju en bakgrund som kommunikationsdirektör och då är du visserligen med och utvecklar affären, men du har inte din egen affärsbudget. Jag har verkligen tyckt att det varit roligt att som vd ha en egen resultat- och balansräkning och fått genomföra en strategi som gjort att vi ökat intäkerna med 35 procent.

Vilken skulle du säga är den största förändringen som skett i kommunikationsbranschen sedan du började som vd?

– Framför allt den digitala transformationen, där kommunikationscheferna idag är de i ledningsgruppen som kan absolut mest. Under de här åren har det dessutom varit mycket kriser i både offentlig verksamhet och näringsliv, och det är vid sådana tillfällen som kommunikationschefen verkligen har möjlighet att påverka och göra skillnad. Det tycker jag har märkts av en hel del under de senaste åren.

Vilka typer av uppdrag skulle du helst ägna dig åt framåt?

– Jag skulle gärna vilja jobba med strategiskt kommunikationsarbete och med rekyrtering. De två bitarna hänger ju tätt ihop – att få säkerställa att de starkaste kommunikationshjärnorna sitter på olika chefsroller skulle vara väldigt roligt att få bidra till.

Cecilia Schön Jansson kommer att vara kvar i tjänst tills det att en ny vd är utsedd

Rekryteringsprocessen är påbörjad och leds av organisationens ordförande Per Mossberg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev