torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Branschen samlas kring klimatinitiativ

Publicerad: 4 maj 2023, 06:51

Foto: Sjo

Fyra branschorganisationer går samman i ett klimatinitiativ kallat Commtoact Planet. Syftet är att skapa trovärdig kommunikation och få branschen att ta miljöansvar.

Ämnen i artikeln:

Sveriges AnnonsörerSveriges MediebyråerKommIABHållbarhet

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


För drygt ett år sedan började branschorganisationerna att tillsammans titta på klimatfrågan och vad som skulle kunna göras.

Nu lanseras alltså initiativet Commtoact Planet. Bakom står Sveriges Kommunikationsbyråer, Sveriges Annonsörer, Sveriges Mediebyråer och IAB Sverige.

Initiativet tar avstamp i att en majoritet av svenska konsumenter upplever att företag medvetet kommunicerar vilseledande kring klimat och miljö, enligt Novus.

– Vi vet att konsumenter och forskare tycker att reklam och kommunikation har en viktig roll för att kunna bidra till att skapa beteendeförändringar som snabbar på klimatomställningen. Samtidigt saknar konsumenterna förtroende för hur företagen kommunicerar kring sitt klimatarbete idag. Detta vill vi ändra på. Commtoact Planet är ett unikt samarbete mellan marknad- och kommunikationsbranschens organisationer, där vi vill bygga kunskap, ge vägledning och skapa riktlinjer så att våra medlemsföretag kan ställa om och skapa hållbara, starka varumärken och framgångsrika företag i framtiden, säger Hanna Riberdahl, vd på Sveriges Annonsörer, i ett pressmeddelande.

Commtoact Planet har två huvudsakliga mål. Dels att driva hållbara konsumentbeteenden och motverka den globala uppvärmningen, dels minska utsläppen inom den egna verksamheten och värdekedjan. Hittills har cirka 30 företag anslutit sig.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev