Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Bamse förlorar tvist mot bar

Publicerad: 7 november 2018, 08:31
Uppdaterad: 7 november 2018, 08:31

Foto: Wikimedia Commons

Trots Bamseförlagets protester får barkedja grönt ljus till att sälja spritshotten "Dunderhonung".


Ämnen i artikeln:

PRV

Flera aktörer har genom åren velat dra nytta av den starka björnen Bamses kända "dunderhonung", vilket har lett till flera varumärkestvister. 

Barkedjan Shotluckan är den senaste aktören att vilja använda sig av namnet "dunderhonung" på en spritshot. 

– Bamseförlaget invände mot detta med hjälp av oss, och det ligger just nu som ett aktuellt ärende hos Patent- och registreringsverket, sade Bamseförlagets varumärkesjurist Lars Thyresson, till Dagens Media i slutet av september. 

Nu står det klart att Bamse förlorar varumärkestvisten. Patent- och registreringsverket anser inte att "dunderhonung" är ett tillräckligt välkänt varumärke. 

Shotluckan har i tvisten påtalat att varumärket i detta fall inte vänder sig till barn och att det därför inte finns någon risk för förväxling. 

Att barkedjan vill använda sig av varumärket "dunderhonung" för att marknadsföra sprit är dock något som Bamseförlaget tycker är särskilt problematiskt. 

– Eftersom Bamse och hans värld riktar sig mot barn tycker Bamseförlaget att det är särskilt vilseledande och fel att namnet "Dunderhonung"används på sprit, sade Lars Thyresson, i september. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PRV

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev