söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Amanda Schulmans Hers-inlägg fälls

Publicerad: 31 maj 2017, 13:57

Observera att inlägget på bilden inte är det inlägg som RON menar är smygreklam. Foto: Skärmdump från Amanda Schulmans Instagram

RON slår fast att ett inlägg om kosttillskottet "Hers" är smygreklam.

Ämnen i artikeln:

RONAmanda Schulman

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Dagens Media har skrivit om att RON har fällt flera influencer för smygreklam, en av de fällda personerna är Amanda Schulman, grundare av Perfect day media.

RON slår fast att ett inlägg av Amanda Schulman om kosttillskottet "Hers" – som det har stormat rejält kring den senaste tiden – är smygreklam.

Det fällda inlägget publicerades på Amanda Schulmans Instagramkonto @mandyschulman och anmäldes av en privatperson.

Bilden i inlägget visar en burk med texten "Hers" i versaler på. RON skriver i sitt beslut att burken "verka stå på en badrumsbänk i marmor med blommor och burkar runtomkring".

I inlägget skriver hon:

"Den passar perfekt i mitt badrum vilket är tur eftersom att jag inte kommer att kunna leva utan den. Vi har gjort ett kosttillskott för hälsa, hormonbalans och skönhet. Själv har jag knaprat tusen piller från så många burkar för att få till denna blandning. Nu finns allt i HERS. Så om du vill vara frisk, lindra pms och bry dig om hud och hår så är detta din burk. Finns att köpa i alla @lifesverige butiker och online på @betteryou­sverige!”

Kontona "@lifesverige" och ”@betteryousverige” länkar till Lifes respektive Better Yous Insta­gramkonton som i sin tur länkar till webbplatser där man kan köpa produkterna.

I RON:s beslut står det att Amanda Schulman ber så mycket om ursäkt för otydligheten. Hon ber även om ursäkt till privatpersonen som anmälde.

Det framgår även att hon gärna tar hjälp i "hur man bäst ska märka inlägg framöver. Detta hände på grund av okunskap kring märkning samt vad som räknas som reklam och influencern ser fram emot att lära sig allt kring hur det på bästa sätt ska se ut".

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev