onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Affiliatenätverk inför fyra dagars arbetsvecka

Publicerad: 15 december 2020, 14:06

Beslutet att Awins personal ska gå ned i tid men inte i lön har fattats efter en testperiod på ett halvår.

Foto: Pixabay

Efter en lyckad testperiod – det globala affiliatenätverket Awin låter de anställda gå ned i tid med bibehållen lön.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


All personal som arbetar på Awin, som sysslar med affiliatemarknadsföring, kommer att gå över till att arbeta fyra dagar i veckan i stället för fem. Och det utan att deras lön påverkas. Det enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Beslutet har fattats efter en testperiod på sex månader då de anställda arbetade fyra och en halv dag.

– Med personalens välbefinnande i största fokus har vi experimenterat med ett mer modernt tillvägagångssätt att arbeta där vi fokuserar mer på resultat snarare än traditionella mätpunkter, säger Adam Ross, Awins Chief Operating Officer, i en kommentar.

Förändringen ska inte påverka företagets service mot Awins kunder och partners, varför avtalen med uppdragsgivarna kommer att förbli som de är.

Den överblivna tiden hoppas Adam Ross att personalen ska ta till att umgås med familjen, fokusera på fritidsintressen, eller vidareutbildning. På så sätt är förhoppningen att den tid personalen faktiskt är på jobbet ska bli så produktiv som möjligt.

– Med en blandning av teknik, team som opererar i flera tidszoner och en smidig agil mentalitet kommer vi att göra detta samtidigt som vi upprätthåller samma höga servicenivå.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev