söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

10 000 har registrerat sig för att slippa spelreklam

Publicerad: 8 januari 2019, 13:37

Efter bara en vecka har 10 000 svenskar anmält sig till "Spelpaus".

Foto: Janne Næss

Efter bara en vecka har 10 000 svenskar anmält sig på Spelinspektionens tjänst "Spelpaus".

Ämnen i artikeln:

Lotteriinspektionen

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Som Dagens Media tidigare har berättat så lanserade Spelinspektionen tjänsten "Spelpaus" vid årsskiftet. Genom tjänsten kan den som vill registrera sig för att slippa direktreklam från de 60 spelbolag som fått licens i Sverige. Dessutom gör en registrering att man inte kan logga in på spelsajter under en period vars längd man själv bestämmer.

På bara några dagar registrerade sig 4000 personer via tjänsten, och nu – ytterligare några dagar senare, har siffran stigit till 10 000 registreringar.

– Spelmissbruk är ett utbrett samhällsproblem, så det är positivt att så många hittar den nya tjänsten och använder den som ett verktyg för att avhålla sig från spel och slippa riktad reklam från spelbolagen, kommenterar Spelinspektionens kommunikationschef Anders Sims.

Ett krav för att spelbolagen på den svenska marknaden ska få använda sin licens är att de är anslutna till Spelpaus.se, och de måste kolla av mot registret innan de låter sina kunder spela.

Misstag har redan begåtts. SVT, bland annat, rapporterar om en spelberoende kvinna som trots att hon registrerat sig på Spelpaus kunnat spela på en en Maltaregistrerad spelsajt. Nu riskerar bolaget att få betala en sanktionsavgift, eller att i värsta bli av med sin svenska spellicens. Koonsekvensen blir då att bolaget inte längre får verka på den svenska spelmarknaden.

Problemet, skriver Spelinspektionen, har varit att licensinnehavare av någon anledning inte har haft en aktiv anslutning gentemot Spelpaus.se.

Myndigheten kommer att skicka en skrivelse till de berörda bolagen där de uppmanas att snabbt inkomma med en förklaring till varför avstängda kunder har kunnat spela hos dem. Bristerna är att betrakta som allvarliga och att åtgärder kommer att vidtas om problemet inte blir löst inom kort, skriver Spelinspektionen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev