söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Marknadschefen Lina Söderqvist lämnar Åhléns

Publicerad: 2 november 2017, 14:10
Uppdaterad: 3 november 2017, 13:31

Foto: Janne Naess

UPPDATERAD. Lina Söderqvist lämnar rollen som marknadschef på Åhléns efter två år. Istället blir hon vd för Departments & Stores. "Det bästa har varit alla grymma kollegor och världens bästa marknadsteam", säger hon åren hos Åhléns.

Ämnen i artikeln:

ÅhlénsLina Söderqvist

AT


Lina Söderqvist har sedan 2015 varit marknadschef på Åhléns, och stått bakom flera uppmärksammade kampanjer. Nu lämnar hon sin roll och blir ny vd för Departments & Stores och medlem av koncernledningen i RNB Retail and Brands.

Mellan åren 2012-2015 var Lina Söderqvist marknadsdirektör på Björn Borg och dessförinnan har hon bland annat varit vd för reklambyrån King.

Lina Söderqvist blir kvar ett par månader till i sin roll som marknadschef på Åhléns och börjar sin nya tjänst den 16 april 2018.

– Jag har trivts jättebra på Åhléns och är så glad och stolt över den varumärkesresa vi gjort. Jag går verkligen inte från utan till något nytt: en spännande roll som vd på Departments & Stores, säger Lina Söderqvist till Dagens Media.

Var det självklart att tacka ja till tjänsten?

– Det är alltid svårt att lämna fantastiska kollegor och ett jobb man verkligen trivs på, men mitt nya uppdrag är så intressant att beslutet ändå var självklart.

De främsta lärdomarna Lina Söderqvist tar med sig är att kundbeteendet inom retail förändras – och det snabbt.

Vad har varit det bästa med att vara marknadschef på Åhléns?

– Det bästa har varit alla grymma kollegor och världens bästa marknadsteam. Och så har det varit fantastiskt att få jobba inom ett bolag med en så tydlig värdegrund.

Vad förväntar du att få ut av din nya roll som vd?

– Jag ser fram emot att ta helhetsansvaret och driva och utveckla verksamheten ur ett bredare perspektiv än man gör som marknadschef.

Magnus Håkansson, vd och koncernchef för RNB Retails and Brands är nöjd över rekryteringen:

– Jag är mycket glad att ha rekryterat Lina till rollen som vd för Departments & Stores och medlem av koncernledningen i RNB. Lina har en gedigen bakgrund som ledare inom detaljhandel och reklam med erfarenhet av marknadsföring, verksamhetsutveckling och e-handel. Rekryteringen av Lina innebär att vi får en person som kan vidareutveckla Departments & Stores verksamhet på NK-husen i Stockholm och Göteborg i nära samarbete med AB NK, säger han i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev