Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Make Equal är "Hetast i Almedalen"

Publicerad: 7 Juli 2017, 13:16
Uppdaterad: 10 Juli 2017, 06:46

Skoinstallationen i Almedalen som en del av kampanjen #ochjagprotesterade. Bild: Från Make Equals Twitterkonto

ALMEDALEN 2017. Make Equals kampanj #ochjagprotesterade utsågs i dag till Hetast i Almedalen av pr-byrån Westander. Under morgonen vandaliserades den installation som var en del av kampanjen.


Ämnen i artikeln:

WestanderAlmedalen

Westanders årliga utmärkelse "Hetast i Almedalen" går till den aktör som lyckats bäst med att nå ut med sitt budskap under pågående Almedalsveckan i Visby.

I år går utmärkelsen till organisationen Make Equal, och kampanjen #ochjagprotesterade med tillhörande installation i Almedalen.

– Genom smart kommunikation med små medel har Make Equal lyckats göra ett stort avtryck. Besökarna har agerat ambassadörer och spridit vidare ett viktigt budskap om att Almedalen är en plats för demokratiska diskussioner, inte anti-demokratiska organisationer, säger Nils Grunditz, pr-konsult på Westander och juryns ordförande, i ett pressmeddelande.

Alla som vill har kunnat nominera, och i år tävlade 80 nomineringar om priset.

Juryns motivering till att utse Make Equal till "Hetast i Almedalen":

"Med ett hjärtskärande bildspråk har Make Equal rört upp starka känslor och väckt ett enormt engagemang hos Almedalsbesökarna. #ochjagprotesterade får oss att agera för att bevara Almedalen som en självklar plats för det öppna demokratiska samtalet, där rädsla inte tystar människors röster".

Under fredagens tidiga morgontimmar vandaliserades skoinstallationen, som var placerad på en plats i Visby med tillstånd av polis och Region Gotland.

Sex personer är nu delgivna misstanke för egenmäktigt förfarande och bilder av skadegörelsen har frivilligt publicerats av Nordiska motståndsrörelsen, enligt ett pressmeddelande från Make Equal.

"Vi på Make Equal och många med oss har lämnat Almedalen, för att vi har anledning att vara rädda för för egen säkerhet. Men vår konstinstallation byggdes upp igen, och individerna som gjorde det fotograferades och kartlades av just de rörelser vi vill lagstifta mot. Bilderna av enskilda individer som fortsatte att protestera sprids nu av samma våldsbejakande, antidemokratiska organisationer", skriver man i pressmeddelandet.

 

Här kan du läsa Nils Grunditz bästa tips till hur du blir "Hetast i Almedalen" nästa år.

Övriga finalister till Hetast i Almedalen 2017

Game of Phones, Atea – "Atea har med en 300 kilo tung järntronskopia skapat en installation som tydligt visualiserar ett växande miljöproblem. Genom att våga fokusera på de utmaningar med teknikavfall som den egna branschen brottas med, får de oss att diskutera det resursslöseri som våra konsumtionsvanor leder till".

Fler Unga – "Med en rekordstor delegation på plats har Fler Unga säkerställt att ungdomars perspektiv på viktiga samhällsfrågor blivit hörda i Almedalsdebatten. De har utmanat, debatterat och ständigt påmint beslutsfattare om att där unga diskuteras ska de också vara representerade".

Stefan Löfven – "Det kan inte ha gått någon förbi att statsminister Stefan Löfven (S) valt att 'resa genom landet till platser som vanligtvis inte får statsministerbesök' istället för att vara i Almedalen. Hans frånvaro har därmed lett till hans ständiga närvaro i samtalet om själva syftet med Almedalsveckan".

Vegonorm, Vegonormnätverket – "Genom upprop om halverad köttkonsumtion till 2030, seminarier och uppmaningar till vegetarisk mingelmat har Vegonorm synliggjort konsekvenserna av ohållbara matvanor. Med ett tydligt budskap om hur alla kan bidra till att göra skillnad för planeten har de både utmanat och inspirerat till att välja vegetariskt".

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

WestanderAlmedalen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.