Gå direkt till textinnehållet

Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Prenumerera


Marknadsföring

Lugers grundare till Live Nation

"Hur vi skapar och utvecklar partnerskap och evenemang är något jag brinner för och att nu få vara än mer delaktig i samtliga projekt skall bli väldigt spännande", säger Patrick Fredriksson.

Patrick Fredriksson, en av grundarna till Luger, blir ny chef för partnerskap på Live Nation och Luger.


Publicerad 2018-02-09 12:54

Ämnen i artikeln:

Live Nation

Dela artikeln:

Live Nation hittade nyligen en ny marknads- och kommunikationschef i Kristofer Åkesson.

Nu tar Patrick Fredriksson, en av grundarna till Luger, över rollen som Partnership Director för både Live Nation och Luger.

Han blir därmed ytterst ansvarig för alla former av partnerskap och samarbeten kring Live Nations och Lugers alla festivaler, evenemang och artister i Sverige. Hans huvudfokus kommer vara affärsutveckling och nya kreativa initiativ kring partnerskap för alla Live Nations rättigheter.

Patrick Fredriksson har sedan han var med och grundade Luger 1991 (nu helägt dotterbolag till Live Nation) bland annat varit ansvarig för Lugers kommersiella samarbeten och utveckling. Han är också en av grundarna bakom festivaler såsom Way Out West och Åre Sessions.

– Det finns få med lika lång erfarenhet av vår bransch som Patrick. Med Way Out West har han dessutom visat vägen och satt en helt ny standard för hur man kan och bör jobba med kommersiella samarbeten kring evenemang på ett modernt och kreativt sätt. Jag är också väldigt glad och stolt att vi nu i och med Patricks nya roll äntligen har en gemensam Partnership-avdelning för alla våra produkter i huset, säger Therése Liljedahl, vd på Live Nation Sverige, i ett pressmeddelande.

Patrick Fredriksson:

– Hur vi skapar och utvecklar partnerskap och evenemang är något jag brinner för och att nu få vara än mer delaktig i samtliga projekt skall bli väldigt spännande. Kreativa och genomtänkta samarbeten är enormt viktigt för oss och våra partners, men minst lika viktigt för våra besökare.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.