Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag03.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

LUF:s kyliga budskap till Moderaterna

Publicerad: 27 Januari 2017, 13:17
Uppdaterad: 27 Januari 2017, 13:34

Liberalerna: ”En annons vi inte ställer oss bakom”.


Ämnen i artikeln:

LiberalernaModeraterna

Relationerna allianspartierna emellan är minst sagt kyliga efter att Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra öppnat för samarbete med Sverigedemokraterna.

Nu sipprar konflikten ner bland ungdomsförbunden. Över en helsideannons i dagens Expressen kommunicerar Liberala ungdomsförbundet, LUF, budskapet ”I Moderaternas Sverige bestämmer Jimmie Åkesson”.

– Vi vill markera hur allvarligt det är att släppa in Sverigedemokraterna i värmen. Det är något vi inte är beredda att göra, säger Thea Andersson, presskontakt på LUF, till Dagens Media.

På Twitter skriver hon: "Det bästa med dagens annons är att när någon är dum nästa gång kan man skriva 'passa er annars köper vi en helsida i expressen'".

Via partiets presstjänst meddelar Liberalerna att de inte ställer sig bakom annonsen.

LUF informerade moderpartiet om annonsen på torsdagen.

– Vi upplever att vi har en väldigt konstruktiv dialog med Liberalerna. De är duktiga på att ha respekt för våra åsikter och att låta oss framträda på det här sättet. Det är klart att det finns både positiv och negativ respons, men på flera håll inom Liberalerna vet jag att man ställt sig väldigt positivt till annonsen,  säger Thea Andersson.

Hur är relationen med MUF och vad tycker de om annonsen?

– Vi har en väldigt bra relation, men vi har fått viss kritik från olika håll inom MUF.

Beskedet från MUF är tydligt:

– Vi i MUF hade inte använt medlemmarnas pengar till att köpa en helsidesannons med ett frontalangrepp mot ett annat alliansparti. Hela Alliansen måste bli större till 2018 och jag hoppas både Liberalerna och LUF kan bidra till det, skriver Moderata Ungdomsförbundets förbundsordförande Benjamin Dousas i ett mejl till Dagens Media.

Liberalerna meddelar senare till Dagens Media att de inte vill kommentera ungdomsförbundets utspel.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

LiberalernaModeraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.