onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Läckberg och Saliba startar investmentbolaget Invest in her

Publicerad: 8 mars 2017, 12:06
Uppdaterad: 8 mars 2017, 12:34

Författaren Camilla Läckberg och pr-kvinnan Christina Saliba vill öka jämställdheten i näringslivet och främja kvinnligt entreprenörskap och ägande. Därför startar duon nu ett investmentbolag ihop.


Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se


I internationella kvinnodagens tecken presenterar de två entreprenörerna i dag sin nya satsning – ett investmentbolag med syftet att se till att näringslivet blir mer jämställt.

Investmentbolaget har fått det deskriptiva namnet Invest in her, och ska i huvudsak fokusera på två områden: att främja utvecklingen av produkter och tjänster med mål att stärka kvinnor, samt att främja kvinnligt entreprenörskap och ägande.

Camilla Läckberg är kanske mest känd för sina deckare om morden i Fjällbacka. Sammanlagt har hennes böcker sålt i över 20 miljoner exemplar världen över. Christina Saliba är en av pr-branschens stora profiler. Tillsammans med två partners driver hon kommunikationskoncernen Berntzon Bylund Saliba, BBS.

I ett pressmeddelande konstaterar Camilla Läckberg att både hon och Saliba har en position i samhället där de har möjlighet att göra skillnad.

– Men det har krävt hårt jobb att ta oss hit, och dörrar har varit stängda enbart därför att vi är kvinnor. Vi har kunnat förändra våra egna förutsättningar, och nu ser vi att vi kan göra det för andra kvinnor i större skala än tidigare. Ytterst handlar det om att vi vill att våra döttrar och våra söner ska ha samma förutsättningar och möjligheter, oavsett kön, säger Läckberg.

De två kvinnorna är noga med att understryka att bolaget inte kommer att göra skillnad på om företagen de investerar i ägs av män eller kvinnor. Huvudsaken är att produkterna och tjänsterna ”löser kvinnors behov och utmaningar”.

– Entreprenörsvågen i Sverige är stark, men det är otroligt frustrerande att se hur mycket kvinnliga förmåga som inte tas tillvara av näringslivet. Självklart är det här en personlig övertygelse för mig och Camilla, men också en ogenerad affärslogik: vi riktar oss mot outnyttjad talang och outforskade affärsmöjligheter. Hela min entreprenörserfarenhet säger mig att den här förändringen måste ske från toppen för att en riktig förändring ska ske. Därför är vårt fokus på kvinnligt ägande självklar, säger Christina Saliba.

Bolagets första investering är i mobilspelet iGotcha.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev