Konkurrenten fortsätter sno från Klarna

2017-03-16 13:27  
Lena Hackelöer byter Klarna mot Qliro.

Ännu en övergång är klar från Klarna till e-handelskonkurrenten Qliro.

Klarna-veteranen Lena Hackelöer lämnar bolaget efter sju år i olika roller, rapporterar Breakit. Hon intar positionen som produkt- och marknadschef på Qliro som ingår i Qlirogruppen, som kanske är mest känt genom e-handelssajterna Lekmer och Nelly. Det senaste året har man tagit fram en tjänst som konkurrerar med Klarna genom att erbjuda betallösningar.

Heckelöer kliver in i ledningsgruppen. I en kommentar till Breakit ser hon fram emot att bygga Qliros varumärke för betalningar och finansiella tjänster.

“Jag arbetade sju år på Klarna och fick vara med om en fantastisk tillväxtresa. Jag har bara goda saker att säga om Klarna där jag haft fått arbeta med mycket kompetenta personer.”

Ett tjugotal chefer har lämnat Klarna det senaste året, enligt Breakit. Qliro har lockat till sig fler tidigare Klarna-anställda: Johan Sjunnesson som är produktchef och Jonas Adolfsson som har titeln “manager business analytics”.

Mathias Asplund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt