Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Marknadsföring

Konkurrenten fortsätter sno från Klarna

Ännu en övergång är klar från Klarna till e-handelskonkurrenten Qliro.

Mathias Asplund


Publicerad: 16 Mars 2017, 12:27
Uppdaterad: 16 Mars 2017, 12:32

Ämnen i artikeln:

Klarna

Lena Hackelöer byter Klarna mot Qliro.

Klarna-veteranen Lena Hackelöer lämnar bolaget efter sju år i olika roller, rapporterar Breakit. Hon intar positionen som produkt- och marknadschef på Qliro som ingår i Qlirogruppen, som kanske är mest känt genom e-handelssajterna Lekmer och Nelly. Det senaste året har man tagit fram en tjänst som konkurrerar med Klarna genom att erbjuda betallösningar.

Heckelöer kliver in i ledningsgruppen. I en kommentar till Breakit ser hon fram emot att bygga Qliros varumärke för betalningar och finansiella tjänster.

“Jag arbetade sju år på Klarna och fick vara med om en fantastisk tillväxtresa. Jag har bara goda saker att säga om Klarna där jag haft fått arbeta med mycket kompetenta personer.”

Ett tjugotal chefer har lämnat Klarna det senaste året, enligt Breakit. Qliro har lockat till sig fler tidigare Klarna-anställda: Johan Sjunnesson som är produktchef och Jonas Adolfsson som har titeln “manager business analytics”.

Ämnen i artikeln:

Klarna

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.