Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Kommunikationschefen lämnar Microsoft - startar eget

Publicerad: 10 oktober 2018, 12:35
Uppdaterad: 10 oktober 2018, 13:14

Johanna Snickars lämnar Microsoft.

Johanna Snickars lämnar sin roll som kommunikationschef på Microsoft efter tre och ett halvt år för att satsa på eget företag.


Ämnen i artikeln:

MicrosoftUppstickarna

Kommunikationschefen Johanna Snickars har sagt upp sig från Microsoft där hon varit i tre och ett halvt år.

Hon kommer vara kvar till i december men ska parallellt med jobbet gå en styrelseutbildning och starta upp ett eget företag, för att genom det erbjuda strategisk rådgivning och föreläsningar inom kommunikation, digitalisering och varumärkesstrategi. Tiden på Microsoft kallar hon "otroligt lärorik och utvecklande".

— Jag fått ansvara för kommunikationen inom ett av världens främsta företag och bedrivit ett internt och externt förändringsarbete som har förstärkt varumärkespositionen rejält. Att jag dessutom vunnit priser för det tillsammans med mitt grymma team är jag väldigt glad och stolt över, säger hon till Dagens Media. 

För Johanna Snickars blir det första gången hon startar eget.

— Det känns på samma gång jättespännande och jätteläskigt - bara det att säga upp mig utan att ha något annat uppdrag på gång. Men jag brukar alltid predika vikten av mod och att våga ta risker, så nu gäller det för mig att "walk the talk". Därtill är det glädjande att min och Karin Bäcklunds podcast "Uppstickarna" växer, så den kommer vi fortsätta att vidareutveckla.

Hon säger att hon ser fram emot att få tid till att reflektera och finkalibrera sin kompass inför framtiden.

— Spontant tror jag att många tycker att det är lite galenskap att lämna ett sådant drömjobb jag har haft. Det känns lite vemodigt såklart, samtidigt känns det bra att lämna på topp.

Vad var det som fick dig att ta beslutet?

— Jag har en slags inre klocka som ungefär vart tredje år brukar säga åt mig att självrannsaka mig själv huruvida jag fortfarande utvecklas och samtidigt bidrar till företagets utveckling i min roll. Det är viktigt för mig att inte stagnera och bli bekväm. I juli i år hade det gått precis tre år, och då ville jag utmana mig själv att ta nästa steg, även om jag inte visste exakt i vilken riktning.

Johanna Snickars är en av programledarna i Dagens Medias podd "Uppstickarna".

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MicrosoftUppstickarna

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev