Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Kommunikationschef lämnar Postnord

Publicerad: 11 december 2017, 14:08
Uppdaterad: 11 december 2017, 14:21

Foto: pressbild. Per Ljungberg lämnar Postnord efter tio år.

Postnord byter svensk kommunikationschef när Per Ljungberg slutar. "Jag behövde säga upp mig själv för att komma vidare".


Ämnen i artikeln:

PostNord

Efter sju år som presschef och tre år i sin senaste roll som kommunikationschef, lämnar nu Per Ljungberg Postnord efter tio år.

– Jag skulle beskriva det som det som ett av Sveriges roligaste och mest utmanande kommunikationsjobb, säger Per Ljungberg till Dagens Media.

Varför slutar du då?

– Det handlar om att jag varit här i tio år och känner mig färdig med Postnord. De som känner mig vet att jag är en driven och engagerad person som går in med hundra procent i det jag tar mig an. Jag behövde säga upp mig själv för att komma vidare.

Per Ljungberg fyller snart 50 år och känner att det blivit dags att göra något annat. Vad det blir är inte bestämt, utan han kommer ta några månader att fatta ett beslut i lugn och ro.

– Men det jag vill ta med mig till nästa jobb är den erfarenhet jag har av att hantera kommunikationen under en stor omställning som sker under intensiv mediegranskning. Och då kanske framförallt den nya mark vi bryter just nu i hur vi använder native advertising på Expressen och Dagens Nyheter för att beskriva denna omställning för en bred publik.

Hur är det att vara kommunikationschef i ett företag som får ta emot så mycket kritik?

– Det är tufft och kämpigt just nu, men alla som känner till vår historia vet att företaget går igenom liknande förtroendekriser ungefär vart tionde år. Företaget har alltid anpassat verksamheten efter de nyaste förhållandena och varje gång har reaktionerna kommit från media och allmänhet om att allt var bättre förr.

Per Ljungberg anser dock att företaget är på rätt väg och kommer att komma ut starkare än tidigare om några år.

Emma Riblom, som idag är chef för corporate communication och intern kommunikation på Postnord-koncernen, kommer att efterträda Per Ljungberg.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

PostNord

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev