Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Kim Kardashian West stäms på 100 miljoner dollar

Publicerad: 2 augusti 2017, 08:14
Uppdaterad: 2 augusti 2017, 08:30

Kim Kardashian west i ett instagraminlägg med Lumees selfiefodral.

Stjärnan anklagas för att förstöra varumärket Snaplights möjligheter på marknaden genom samarbetet med konkurrenten – som de ligger tvist med.


Ämnen i artikeln:

Instagram

För fyra år sedan tog företaget Snaplight patent på ett "integrerat belysningsverktyg och mobilfodral” som nu finns på marknaden. Samtidigt saluför företaget Lumee precis samma sak – ett mobilfodral med integrerad selfielampa. De båda konkurrenterna befinner sig i en pågående tvist där det ska redas ut vem som egentligen har gjort intrång i den andres patent, skriver Hollywood Reporter.

Nu har Snaplight – som hävdar att Lumee stulit deras idé – stämt Kim Kardashian West på 100 miljoner dollar efter att hon gjort reklam för Lumees fodral med inbyggt Selfieljus.

Företaget menar att det är omöjligt för dem att hävda sig på marknaden när världsstjärnan marknadsför den betydligt större konkurrentens produkt.

Kim Kardashians Wests företag Kimsaprincess Inc, har uttalat sig i frågan och hävdar att stjärnan inte har gjort något fel.

Kim Kardashian West och Hillary Clinton tar en Selfie med Lumees mobilfodral. Foto: Kim Kardashians Instagram.

Snaplight har även stämt Urban Outfitters, eftersom de säljer Lumees selfiefodral.

Lumees grundare Allan Shoemake berättade i en intervju med Fashionista att Kim Kardashian West använde fodralet redan innan de började samarbeta 2016.

– I januari 2016 gjorde Kim sitt första inlägg om Lumee, och vi fördubblade 2015 års försäljning på en månad.

Kim Kardashian, som i skrivande stund har 102 miljoner följare på Instagram, tjänar enligt norska Dagbladet över två miljoner kronor på varje sponsrat inlägg – om man räknar ut marknadsvärdet på konton i sociala medier.

 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Instagram

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.