Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökMarknadsföring

Karin Lepasoon blir kommunikationsdirektör på Vattenfall

Publicerad: 22 December 2015, 11:25
Uppdaterad: 22 December 2015, 11:35

Karin Lepasoon går från Nordic Capital till Vattenfall.


Ämnen i artikeln:

Vattenfall

Karin Lepasoon, nuvarande chef för kommunikation, hållbarhet och HR hos riskkapitalsbolaget Nordic Capital, har utsetts till ny kommunikationsdirektör på Vattenfall.

Hon har tidigare haft ett flertal kommunikationsroller och har bland annat jobbat på Skanska och Gambro.

– Det känns väldigt spännande att gå till Vattenfall. Hela branschen och även Vattenfall, står just nu inför ett skifte till förnybara energikällor och det är en omställning som vi bara måste lyckas med. Och att få vara med och utveckla kommunikationen i ett sådant spännande läge är jättekul, säger Karin Lepasoon till Dagens Media.

Vad kommer att hända framåt?

– Jag tror att det kommer att bli ännu viktigare att kunna skapa partnerskap med andra aktörer i andra branscher och även att arbeta mer kundorienterat. Och där ser jag att kommunikationen kommer att fungera som olja i hela maskineriet.

Vad kommer du att bidra med?

– Jag har en väldigt varierande bakgrund och har tidigare jobbat inom många olika branscher. Det som är intressant med det är att man oftast hittar likheter mellan dem och jag tror att det kommer att bli en avgörande faktor för att kunna lyckas. Jag ser fram emot den resan.

Karin Lepasoon tar över efter Ivo Banek och börjar den 1 april.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Vattenfall

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev