Kändisar i protest mot Uber

2017-01-31 08:50  
Lena Dunham har tagit offentligt avstånd från Ubers agerande. Foto: Flickr/Wikimedia Commons

Hundratals människor raderar Uber-appen i protest efter att taxibolaget ska ha kört människor från JFK-flygplatsen trots strejken mot Donald Trumps inreseförbud.

Efter att Donald Trump infört inreseförbud för människor från sju i huvudsak muslimska länder har protesterna varit massiva.

Donald Trumps agerande har bland annat lett till att det amerikanska fackförbundet NY Taxi Workes under en timme i lördags införde ett slags körförbud, skriver Di via TT. I solidaritet med andra som protesterar mot Donald Trumps inreseförbud skulle inga personer köras från JFK-flygplatsen.

Men enligt hundratals människor på sociala medier så ska ett företag ha brutit mot strejken – Uber. På kvällen meddelade flera att de raderar appen i protest mot Ubers agerande.

Kända personer så som Lena Dunham, skaparen av serien Girls, skådespelaren Jesse Tyler Ferguson, sångaren och skådespelaren Janelle Monáe samt komikern Jordan Peele är några av de kändisar som tagit avstånd från Uber.

Kritik har tidigare riktats mot Ubers vd Travis Kalanick efter detta uttalande som gick ut till anställda enligt CNN:

"Vi ska samarbeta med vem som helst i världen så länge de gör transporten i städer bättre, skapar fler arbetstillfällen, vilket för det lättare att ta sig runt, får bort avgaser från luften och trafik från vägarna".

Efter protesterna mot Uber har företaget dock gått ut med följande uttalande:

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt