söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Zlatan går in i bettingbolag

Publicerad: 27 mars 2018, 06:35

Zlatan blir delägare i Bethard. Foto: Pressbild

Efter utträdet ur Premier League kan Zlatan ro i hamn den kritiserade 100-miljoner affären med Bethard.

Ämnen i artikeln:

ZlatanZlatan IbrahimovicKampanj

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Zlatan Ibrahimovic hamnade tidigare i mars i blåsväder i England på grund av en planerad affärssatsning med spelbolaget Bethard. Det engelska fotbollssförbundet meddelade i samband med att det planerada samarbetet blev känt, att de tänkte inleda en utredning mot Zlatan.

Förbundet har nämligen stränga regler som förbjuder spelarna från att samarbeta med spelbolag. Det rapporterade Daily Telegraph. Zlatan backade, och förlorade då enligt Breakit 80-100 miljoner kronor.

Efter att Zlatan nu lämnat Manchester United för amerikanska LA Galaxy, är det emellertid fritt fram, och affären har gått i lås.

Bethard har som ambition att bli Europas ledande varumärke inom betting och sport. Förutom att Zlatan Ibrahimovic kommer att vara en aktiv ambassadör för varumärket kommer han att engagera sig i den fortsatta utvecklingen av företagets kunderbjudande.

Erik Skarp är medgrundare och vd för Bethard Group:

– Det här markerar startsignalen för oss. Vi har tagit det djärva beslutet att börja bygga nästa generations varumärke inom betting på sport och vi är naturligtvis oerhört glada över att ha Zlatan ombord. Finns det någon bättre partner att ha med sig på den här resan än honom, frågar han sig och fortsätter:

– Utöver en enastående varumärkesambassadör, får vi en väldigt engagerad delägare som utan tvekan kommer att hjälpa till att driva oss framåt, kommenterar vd:n.

Bethard är baserat på Malta och är för närvarande licensierade i Malta och Storbritannien. Som en del av en aggressiv tillväxtstrategi, söker företaget licenser i flera europeiska länder och förväntas finnas på plats på de flesta nyckelmarknader i Europa inom två år. Partnerskapet med Zlatan inleds med omedelbar verkan och kommer att fortsätta utvecklas under de kommande åren.

Zlatan Ibrahimovic om det nya samarbetet:

– Jag har naturligtvis uppvaktats av många bettingföretag under min karriär men fram till nu inte blivit presenterad för något som triggat mig. Med Bethard var det något som var annorlunda. Det är ett företag med svenska rötter, grundarna är från min hemstad och ledningen är riktiga utmanare som verkligen vill göra saker annorlunda, kommenterar han.

Förutom samarbetet med Bethard så har Zlatan Ibrahimovic just signerat ett längre reklamavtal med telefonjätten Samsung.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev