Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Zara Larssons otippade konsert – för att promota elbussar

Publicerad: 24 September 2015, 08:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:50

Efter Seinabo Sey – ElectriCity släpper ny video med Zara Larsson.


För att promota sina nya elbussar på linje 55 som trafikeras av tre tysta, helt eldrivna bussar och sju elhybridbussar, startade ElectriCity, som är ett samarbete mellan bland annat Volvokoncernen med Volvo bussar i spetsen och Västtrafik, kampanjen Silent Bus Sessions.

I ett antal reklamfilmer spelar några svenska artister live för resenärerna ombord på linje 55. Först ut var två videos med Seinabo Sey som fick stor spridning och har runt 900 000 visningar på hennes Facebook-sida.

Idag släpptes nästa del i kampanjen, i form av två musikvideor från Zara Larssons konsert på elbussen, där hon framför sin gamla hit Carry You Home och premiärsjunger låten Better You.

– Det känns såklart väldigt kul att så fantastiska sångerskor vill vara med i denna kampanjen. Vi kommer även att satsa på att göra den global och då tror vi att de passar perfekt, säger säger Helena Lind, som är presskontakt på Volvo bussar till Dagens Media.

Syftet med Silent Bus Sessions är att visa att ljudnivån på de nya elbussarna är så låg att det är möjligt att genomföra akustiska konserter och musikvideoinspelningar ombord.

– Vi har fått en väldigt fin start på kampanjen och är glada över den spridning våra videos har fått. Det verkar som att många tycker att det är kul och informativt.

Bakom samarbetet står bland annat Volvokoncernen,Västtrafik, Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad och Chalmers tekniska högskola.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.