Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Youtube-bebisar ska sälja Com Hem

Publicerad: 15 augusti 2011, 06:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:02

Com Hem fortsätter med sina Youtube-inspirerade reklamfilmer. Nu kommer den första provsmaken på höstens kampanj.


Ämnen i artikeln:

KingYoutubeCom hem

Comhem har tidigare använt sig av klassiska Youtube-klipp i sin reklam.

I höst fortsätter telekombolaget på den inslagna vägen och i dag släpps de två första filmerna.

Den första reklamfilmen baseras på ett klassiskt Youtube-klipp där två bebistvillingar är inbegripna i en livlig diskussion.

Klippet – som har miljontals visningar – har nu anpassats för att passa Comhems reklam.

– Med hjälp av en textremsa förstår vi att den eldiga diskussionen går ut på att den ena tvillingen försöker övertyga den andra om att Com Hem kan leverera så snabbt bredband som 200 mbit/s till över en miljon svenska hushåll, säger Com Hems marknadschef Annika Wink i ett pressmeddelande.

I den andra reklamfilmen ska farten i Com Hems nya bredband illusteras av att en lövblås är riktad mot ansiktet på en av Juditarna. Även det en reklamfilm inspirerad av Youtube.

– Greppet att utgå från roliga Youtube-fenomen är tacksamt ur flera perspektiv. Dels är det relevant att vi rör oss i internetvärlden eftersom det är den här världen Com Hems tjänster ger tillgång till. Dels är en viktig del av vår målgrupp väl initierad i mycket som sker på internet, de känner igen det filmen utgår ifrån direkt och tycker det är roligt, säger Annika Wink och fortsätter:

– Filmerna och fenomenen de bygger på är dessutom roliga i sig, man ska kunna skratta och förstå även om man aldrig ens varit i närheten av Youtube. Vår reklam ska kännas folklig och bred, men också relevant och finurlig.

Bakom kampanjen står Com Hems reklambyrå King. Reklamfilmerna har tv-premiär på onsdag.

Se filmerna nedan:

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/jVzLunvct8M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/eB6vLluF4hs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

KingYoutubeCom hem

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News