Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Wywallet ger sig in i reklambråket med Seqr

Publicerad: 25 mars 2014, 12:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:43

UPPDATERAD. Wywallet anklagar konkurrenten Seqr för att ha flera allvarliga fel i sina pressutskick.


Dagens Media har tidigare rapporterat om Seqrs kampanj, som upprört mobilbetalningsföretaget Swish.

Nu ger sig även Wywallet in i bråket kring Seqrs marknadsföring. Claes Tellman, kommunikationschef på Wywallet, är upprörd över Seqrs pressutskick, och menar att den lista (se bild i högerspalten) som företaget skickat ut till medierna innehåller flera allvarliga felaktigheter.

En liknande lista har också använts i en annons för Seqrs betallösning.

– Vi är väldigt irriterade och även förvånade över deras bristande kunskaper om branschen, säger Claes Tellman till Dagens Media och fortsätter:

– Åtta av tretton punkter i deras beskrivning om oss är fel. Vi har givetvis motsvarande listor över våra konkurrenter internt, som vi uppdaterar kontinuerligt om de utvecklat något.

Kommer ni att kontakta Seqr på något sätt?

– Nej, det tror jag inte. Men vi blir irriterade över att de har så pass felaktig information. När de går ut med den här informationen till media, som är till vår nackdel, så är det klart att vi måste reagera.

När Dagens Media når Anders Forssten, marknadschef på Seqr, hänvisar han till en annan lista, från 21 oktober 2013. Listan skiljer sig till viss del från den tidigare, men företagen är ännu oense på en rad punkter.

– Det rör sig om tekniska hårklyverier om vad vissa saker är och inte är. Exempelvis så menar vi att erbjudanden i appen är digitala kuponger som löses in automatiskt utan rabattkoder. Det systemet har inte Wywallet, säger Anders Forssten till Dagens Media och fortsätter:

– Med parkering menar vi en fullständigt integrerat funktion i appen där man kan betala och förlänga sin parkering. Deras parkeringslösning är en sms-betalning som inte finns inne i appen. Med deras produkt kan du skicka pengar mellan Wywallet-konton men inte till en annan persons bankkonto.

Till mångt och mycket rör det sig om definitioner, menar Anders Forssten.

– Jag tycker att hans kritik är ogrundad och den bygger på andra tekniska definitioner. Men han får gärna kontakta mig och starta en dialog. Som jag ser det så har vi inga felaktigheter i vår senaste lista om det inte är så att det hänt saker sedan den gjordes, säger han och fortsätter:

– Jag kan bemöta hans påståenden, men det rör sig om tekniska definitionsfrågor, och jag tycker att det är viktigt att titta på vår senaste lista från den 21 oktober 2013 (se bild i högerspalten, reds anm.).

 

LÄS OCKSÅ:

Här är felen i Seqrs pressutskick enligt Wywallets Claes Tellman:

Erbjudanden i appen: Vi har detta

Betala och förläng parkering: Vi har parkeringsbolag

Kostnad för att skicka pengar: Kostar inget

In app-köp: Vi stödjer in app-köp

Pär Ullrich

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News