Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Western Union ska stödja positiv förändring

Publicerad: 13 November 2015, 07:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:22

Western Unions tävling "Chain of Betters" belönar osjälviska idéer som skapar en positiv förädnring.


Western Union, ett företag inom globala betalningslösningar, lanserar nu en kampanj som syftar till att starta en kedjereaktion av goda handlingar. Detta genom att finansiera projekt som ska hjälpa individer eller samhällen till långsiktig positiv förändring.

"Chain of Betters"-tävlingen belönar de bästa osjälviska idéerna med 1 000 amerikanska dollar, motsvarande drygt 8 000 svenska kronor, att använda för att förverkliga projekten.

Under den första delen av projektet bjuds invånare från 20 länder, däribland Sverige, in för att nominera sina idéer.

– Western Union hjälper människor att förflytta pengar så att det skapas ringar på vattnet. När pengar rör sig vet vi att fler får det bättre. Tävlingen "Chain of Betters" belyser den effekt som möjligheten att förflytta pengar ger för miljontals människor runt om i världen, säger Diane Scott, Chief Marketing Officer Western Union, i ett pressmeddelande.

Ett flertal idéer ska redan ha blivit verklighet med medel från kampanjen.

Enligt Western union kan en grupp bönder i Mexiko numera mala sitt eget mjöl eftersom de fått tillgång till egna kvarnar. I en by i Indien kan barnen åka säkert till skolan med båt och i Ghana har ett sjukhus fått en ny strömgenerator.

Nomineringsperioden pågår just nu fram till den 30 november. Idéerna bedöms utifrån att de innehåller en osjälvisk god gärning och ger en positiv och långsiktig förändring för flera människor.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.