Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Volvo: "Zlatan kom till oss"

Publicerad: 24 januari 2014, 07:53
Uppdaterad: 26 maj 2016, 05:36

Volvos marknadskommunikationschef Per Carleö om lanseringen av den nya kampanjen med Zlatan.


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

I morgon klockan 20.10 har Zlatan Ibrahimovics reklamfilm för Volvo premiär. Under veckan har Volvo, precis som under samarbetet med Swedish House Mafia, släpps teaserfilmer inför kampanjen #madebysweden.

För Dagens Media berättar Volvos marknadskommunikationschef om samarbetet med Zlatan.

– När vi skulle ta fram vår nya kampanj gick vi tillbaka till vår kampanj med Swedish House Mafia. Där använde vi dem som en symbol för att lämna storstan och ta sig ut. Det fungerade väldigt väl, så väl att Zlatan kom till oss. Han kontaktade oss och sa att han gillade kampanjen, men att det fanns ett problem. "Jag är inte med", säger Per Carleö.

– Det är bara Zlatan som kan säga så.

Filmen, som är gjord av Forsman & Bodenfors, är inspelad i Norrland – dit Zlatan åker för att ladda batterierna.

– Vi började diskutera hur hans liv ser ut utanför fotbollsplanen. Vi tycker ju att Volvo står för genuina värden. Vi vill visa verkligheten. Så fort Zlatan har en stund över åker han till sin jaktstuga och umgås med familjen. Vildmarken, jakt och familjen är hans stora grejer. Då tar vi fasta på det.

Kampanjen ska marknadsföra Volvos bil XC70.

– Vi startar alltid i vårt varumärke. Volvo är svenskt, och vi skapar bilar som är mer lämpade för svenska förhållanden än andra bilar. Allt mynnade ut i en hyllning till Sverige som vi gör tillsammans med Zlatan, säger Per Carleö.

Musiken i reklamfilmen står låtskrivaren Max Martin för.

– När vi pratade om vilken musik vi skulle ha var det Zlatan själv som sa att hans kompis kanske kunde kolla på det. Vi fann varandra och började jobba ihop.

Se teaserfilmerna ovan.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev